19.12.2018.
Druženje
   184
Petrinjski Betlemaši

Poštovani,

u ime organizatora Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja i Interpretacijskog centra baštine Banovine srdačno ste pozvani na razgovorno-glazbeno-scenski događaj u kojem ćemo imati prilike uživati u programu vezanom za petrinjsku tradiciju - Betlemaše, zaštićenom nematerijalnom kulturnom dobru upisanom u Registar kulturnih dobara RH. Betlemaši su dio Folklornog ansambla Petrinjčica, sekcije Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja.

Program će se održati u srijedu, 19. prosinca s početkom u 18h u Interpretacijskom centru baštine Banovine, Gupčeva 31, Petrinja.

O petrinjskim Betlemašima govorit će prof. Ivan Rizmaul, zahvaljujući kojemu su Betlemaši, uz podršku petrinjskog ogranka Matice Hrvatske, i upisani u Registar kulturnih dobara te Ivica Mioković, petrinjski novinar i dobri duh Betlemaša zaslužan za promicanje ove divne tradicije čiji počeci sežu od sredine 19. stoljeća, a prvi zapisi datiraju od 1922. godine. Nakon razgovora uslijed kojeg ćemo moći saznati sve što nas zanima o Betlemašima uslijedit će i njihova čestitarska izvedba koju karakterizira poseban dramski tekst, kostimografija, scenografija i napjevi.

Veselimo se Vašem dolasku jer Betlemaše smatramo krunom svih dosadašnjih aktivnosti i programa te na najljepši mogući način ulazimo u blagdanske dane i novu 2019. godinu!

Svako dobro,
Milan Herceg, POU Hrvatski dom Petrinja
Martina Mladenović, ICBB

LOKACIJA

Interpretacijskom centru baštine Banovine
Gupčeva 31, Petrinja.

NADNEVAK

19.12.2018.

VRIJEME

18:00

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr