17.06.2019.
Službena Petrinja
   155
11. Lipanjski zvuci

Međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala 11. Lipanjski zvuci održavaju se 14. i 15. lipnja u Petrinji u organizaciji Pjevačkog zbora mladih Mato Bučar Petrinja a u petak, 14. lipnja 2019. godine, otvorio ih je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

„Ovo je jedna međunarodna, prekrasna priča i kada se kroz tu priču pjeva i kada pjevaju mnoge grupe, mnogi izvođači onda to daje jednu posebnu čar daje jednu posebnu priču i to je u biti više od pjesme, ovo je druženje, ovo je nešto što spaja ljude i pjesma je ta koja nadilazi sve granice. Siguran sam da ćete vi kao mlada grupa entuzijasta, stari ste tek pet godina, imati kontinuitet koji će zabilježiti i ono što je izuzetno važno da ste jedna poduzetna, mlada generacija koja zna što je pjesma jer bogatu tradiciju pjesme koja je kroz 150 – 160 godina i kroz glazbu pokazala da je to naša baština koju trebamo držati čvrsto u svojim rukama. Uživajte svi skupa u Petrinji i budimo dobri, ponosni domaćini.“

– rekao je gradonačelnik.

Lipanjski zvuci otvoreni su koncertom Vokalne skupine Gallina iz Slovenije u Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja dok će sutra u Velikoj dvorani Hrvatskog doma od 13 sati biti održano natjecanje a u 17 sati u parku u glazbenom paviljonu očekuje nas revijalni open – air koncert na kraju također u Velikoj dvorani Hrvatskog doma biti će proglašenje pobjednika i koncert domaćina, PZM Mato Bučar.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr