28.03.2019.
Službena Petrinja
   403
13. Petrinjska kobasijada u subotu na Pigiku

U Maloj vijećnici Grada Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, zajedno sa zamjenicom Viktorijom Kaleb i suradnicima održao je jučer, 27. ožujka 2019.godine, tiskovnu konferenciju za najavu 13. Petrinjske kobasijade. 

Cijeli program manifestacije održat će se 30. ožujka 2019. godine na ŠRC Pigik u vremenu od 10:00 do 20:00 sati uz zabavno glazbeni program. Na kobasijadi će sudjelovat preko 35 izlagača OPG-a sa svojim kulturno-tradicijskim delicijama i rukotvorinama.
Tijekom ocjenjivanja izabrat će se pet najboljih kobasica koje će biti ocijenjene od strane Stručnog povjerenstva za ocjenjivanje kobasica na 13. Petrinjskoj kobasijadi, a čine ih:

  1. doc.dr.sc. Ivica Kos, docent na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
  2. Vedran Klišanić, mag.ing.agr., Ministarstvo poljoprivrede
  3. prof.dr. sc. Danijel Karolyi, redoviti profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
  4. doc. dr. sc. Ana Kaić, docentica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
  5. doc. dr. sc. Vladimir Margeta, docent na poljoprivrednom fakultetu u Osijeku
  6. prof. dr. sc. Nada Vahčić, redoviti profesor na Prehambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu
  7. Marijeta Grabovac Zec, mag.ing.agr., - viša stručna suradnica za poljoprivredu i ruralni razvoj u Gradu Petrinji (predsjednica)

Organizatori su za najuspješnije osigurali slijedeće nagrade: prva iznosi: 5.000,00 kuna, druga : 3.000,00 kuna, treća: 2.000,00 kuna, četvrta: 1.000,00 i peta: 500,00 kuna.

Značaj ove manifestacije za Petrinju, istaknuo je gradonačelnik Darinko Dumbović:

„Vjerujem da ćemo pokazati naše petrinjske delicije i vrijedne ruke ljudi koji se bave obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, da ćemo imati jednu manifestaciju koja je hvale vrijedna i koja u kontinuitetu daje sadržajno dobru priču. Po meni, Pigik je dobra destinacija, Pigik je nešto što je tradicionalno, Pigik je mjesto zbivanja i Pigik je „Petrinjska izložba gastronomije i kulinarstva“ koja se „vuče“ već pedeset i nešto godina. Ova naša manifestacija koja je gospodarskog oblika, ali ne samo gospodarskog, nego i atraktivnog turističkog oblika, imat će uz cjelodnevni gastro program i zabavne sadržaje koji kreću već od jutra i trajat će sve do navečer. Kao gradonačelnik pozivam sve one koji žele da dođu i uživaju u delicijama, da se proveselimo i da pokažemo što su te tradicionalne vrijednosti koje baštinimo kao grad“

rekao je Dumbović.

Kobasijadu organizira Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje.

„Svjedoci smo da iz godine u godinu podižemo razinu „Petrinjske kobasijade“. Nastojimo to proširiti različitim aktivnostima, pa tako i ove godine nastavljamo s „Petrinjskim doručkom“, tako da će građanima u 11 sati biti ponuđena naša već poznata „tava“ s jednim petrinjskim tradicijskim doručkom, nakon čega kreću i ostali programi. Ove godine smo osigurali i prigodnu prodaju, kako kobasica tako i ostalih delicija te nastup naših OPG-ova, kao što je to iz godine u godinu, s različitim proizvodima koje oni proizvode“

rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje, Ante Marić.

Marijeta Grabovac Zec, predsjednica Ocjenjivačke komisije 13. „Petrinjske kobasijade“, ukratko je najavila i što posjetitelje „Petrinjske kobasijade“ očekuje u subotu na Pigiku:

„Početak manifestacije planiran je za 10 sati. U 11 sati poslužujemo naš tradicionalni „petrinjski doručak“. Pozivamo sve da dođu, jer će nam se, između ostalog, u prijepodnevnom programu predstaviti naša dječica – od Gradskog dječjeg zbora, preko mažoretkinja, „zumbalica“ do folklornih ansambala. Dođite, podržite ih, pogledajte što to oni cijele godine rade i dajmo im podršku u tome. Popodne imamo jednu drugu priču. Mi smo to nazvali „Pigik piknik“. Tu će nas zabavljati „stariji“ folkloraši i bit će veselo do kraja, do 18 sati, dakle do samog proglašenja koje počinje u 19 sati. Na samom kraju, od 20.30 sati očekuje nas zabavni program s bendom „Tarapana“. Svi su dobrodošli i sve vas pozivamo da dođete i da se zabavite“

poručili su organizatori.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr