19.06.2019.
Službena Petrinja
   491
Danijel Milković posthumno dobio svoj vidikovac "Dane"

Obitelj Milković prije 9 godina u prometnoj nezgodi izgubila je sina Danijela, sreća u nesreći tada je bila što je bez ozlijeda preživjela kćerkica Lea, tada stara tek godinu i pol dana.

Obitelj Marica i Jura, sin Tomislav odlučili su u trajni spomen i sjećanje otvoriti ovaj vidkovac. Uz brojne prijatelje vidikovac je blagoslovio Damir Ceković župnik župe Preobraženja gospodnjeg u pratnji Don Paška Glasnovića iz Župe Gora.

Na svečanosti je bio i gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je ovom prigodom istaknuo ;

"Cijela obitelj Milković, posebno moj prijatelj iz djetinjstva mogu reći od rođenja , 4 sata je razlike kada smo se rodili u Sisačkoj bolnici. Znamo se preko školskih dana, od Domovinskog rata pa do danas, on je moj kumi to je naša mošćenička priča.

No, postoje u životu ljudske sudbine i tragedije kao što je Jura izgubio sina, svog Danijela u prometnoj nezgodi. Njihova obitelj je imala svoje snove sa ovog Letovanskog vrha, željeli su više sorti vina, gledali svoju Petrinju.

Htjeli su imati jedan spomen svojoj obitelji.

Danas sam došao ovdje dati obitelji Milković podršku, ali i za budućnostda se ide u novom smjeru i da dobiju novu vrijednost. Zajednički treba ostati čvrsto na nogama, život ide dalje, sudbine, boli i tragedije ostaju.

Mi koji imamo sreću da nemamo takvu tragediju u obitelji moramo biti dobra potpora.

Došao sam ovdje kao prijatelj, Čovjek, kum, suborac, ne kao gradonačelnik, tu nema protokola. Ovo je ispunjenje želje obitelji i želim da ovaj Vidikovac otvorimo i blagoslovimo i da trajno ostane spomen na našeg Danijela."

- naglasio je Dumbović.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr