"> " />
   25.05.2018.
Službena Petrinja
   168
Gradonačelnik Darinko Dumbović ispratio tamburaše na put u Poljsku

Izaslanstvo Grada Petrinje, Folklorni ansambl "Petrinjčica" i članovi udruge "Đeram" iz Dragotinaca su od 26. do 27.svibnja predstavljali Petrinju na 5. međunarodnom festivalu kulture Twin City Culture u Poljskoj

Udruga "Đeram" je predstavila kulturnu baštinu, običaje i izričaje, te tradicijsku pripremu hrane i rukotvorina, a folkloraši su predstavili kulturu i folklor petrinjskog kraja.

Gradonačelnik Darinko Dumbović poželio je sretan put Petrinjcima u Poljsku, te podsjetio na svoj boravak u tom gradu i susret s njegovim čelnicima, odnosno razmjenu iskustava gradova koji su u Europskoj uniji:

„Ono što me najviše zanimalo je zašto je Poljska povukla toliko financijskih sredstava iz Europskih fondova i tu sam dobio neke pokazatelje i dobre podloge kako i na koji način primijeniti primjere dobre prakse. S druge strane, kada imamo tako jedne kontakte onda trebamo dati priliku kroz druženje, pjesmu, veselje, odnosno kroz kulturu, tradiciju i običaje i oni to imaju jako bogato. Prošle i pretprošle godine su nas zvali i zadovoljni smo, a i ove godine mogu reći da idu naši mladi ljudi i mislim da će biti dobri prezentatori Grada Petrinje.“

Spomenuo je i ideju kako bi bilo dobro napraviti jedan zajednički projekt o prekograničnoj suradnji pod nazivom „Gradovi Europske unije pjevaju i plešu“, te da svako ovakvo putovanje i druženje dade poruku, prije svega zajedništva, različitosti života, ali i da se vidi kako pojedini različiti gradovi i kulture žive.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr