07.06.2019.
Službena Petrinja
   403
Gradonačelnik obišao radilišta novih asfaltiranja u gradu

Gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa suradnicima dana, 5. lipnja 2019. godine, obišao je radove na asfaltiranju petrinjskih ulica u kojima su postavljene vodovodne i kanalizacijske mreže, Gajevu ulicu od Kačićeve do ulaska u Trg dr. Franje Tuđmana i Vinogradsku.

Radi se o 400 m novog asfalta u Gajevoj, te 800 m u Vinogradskoj.
Tijekom obilaska gradonačelnik je istaknuo:

„Gajeva ulica ide po planu, vrlo brzo će biti gotova na zadovoljstvo svih onih koji putuju HC.
Najviše me veseli kad vidim kamione u kojima je asfalt i kad dođe 5-6 kamiona u grad onda znamo da će se nešto asfaltirati.

Kako sam obećao, biti ću na svakom gradilištu. Imamo dosta problema u ulici Mila Wood, tu moramo dati veći intenzitet i to svakodnevno na koordinacijama dogovaramo.

Voćarska ulica je jako važna, kao što su sve ulice važne, Vinogradska , Rokova, Kolareva, do šetališta, do Petrinjčice i danas sam most Petrinjčice koji se 100 godina krpao, nastojat ćemo to popraviti i danas završiti.

Molim Županijske ceste koje vode svoje prometnice, apeliram na župana Sisačko-moslavačkog, na gospodina Šapinu iz ŽUC-a, mog kolegu saborskog zastupnika da povede računa i o radovima na Aglomeraciji; neka se ne izvlače pred građanima Petrinje ako je nešto prokopano.
Jako puno ima ulica koje nisu u Aglomeraciji, a nisu asfaltirane, neka se ne izvlače, a to isto vrijedi i za Hrvatske ceste.

Poslali smo dopis g. Škoriću i u Hrvatske vode; pozabavite se na svojim cestama koje su u vašoj ingerenciji da se ne ostavljaju velike rupe i ne dogotovljen posao.

Ovo je Europski projekat i ne može za sve gradonačelnik biti kriv, a oni ponekad iza sebe ostavljaju nered i svako mora biti gazda na svojoj cesti.

Ja ću nastojat kao gradonačelnik da budem gazda na lokalnoj cesti i da razdvojimo tu priču, što su lokalne, što županijske, a što državne ceste.

Tražim strpljivost kod građana, to je izuzetno važno, za onaj dio cesta koje radimo po rovovima.

Apeliram da ide nova HEP-ova, telekomunikacijska i ostala kanalizacija.

Sad imamo više prekopanih ulica kao što je Kolareva, Rokova, Dujnićeva – imamo puno ulica u kojima i HEP ima svoj udio, međutim bojim se da oni ne odrađuju one rokove koje bi trebali odrađivati, a to nam smeta kod Aglomeracije kako bi mogli u punom profilu napraviti neke stvari. Vrijedi za Kolarevu, Dujnićevu, Voćarsku itd.

Te sve lokacije želim sutra na stolu, izvješće od HEP-a, od svih onih koji su uključeni – oni ostavljaju nered, a ja to više ne mogu trpiti, jer ćemo nastojati svima onima koji ne odrađuju posao dati onaj dio opomene, da neće baš svi kad izađu s ovog gradilišta dobiti reference od Grada Petrinje, nego da će preporuke biti sasvim neke druge.

Dobro je da u boljoj komunikaciji iskoordiniramo odnose gdje se znaju zone odgovornosti.
Još jednom apeliram na građane Petrinje da budu strpljivi, ona je važna, jer Petrinja je definitivno ogromno gradilište.“

- na kraju je dodao gradonačelnik

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr