29.03.2018.
Službena Petrinja
   359
Gradonačelnik podijelio uvjerenja novim gerontodomaćicama

Edukaciju koja je dio projekta „Zajedno u trećoj dobi“ Udruge „Naš život“ uspješno je završilo 25 polaznica te su im danas u Kući zdravlja podijeljena uvjerenja za zvanje gerontodomaćice, a uručio im ih je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

Tom je prigodom rekao:

„Ovo je za mene posebno zato što mislim da smo napravili dobro djelo. Ovdje su žene dobile nešto što je najvažnije, a to je radno mjesto. Uvijek ponavljam, Petrinja je lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto koje je važno u svakoj obitelji, pogotovo kad žena radi i kad je ona jedan ogroman oslonac u kući, donose i dohodak koji obitelji osigurava osnovne elementarne potrebe. Ovo je dobra pozicija i po meni jedna dobra odgovornost države prema krajevima koji trajno zaostaju u razvoju. Moramo ići dalje i vidjeti što su ostali socijalni programi kad je u pitanju Europska unija. Nama u Petrinji ne smije pobjeći ni jedan natječaj i moramo napast novac Europske unije koji nas čeka na dlanu. Čestitam ženama koje su uspjele dobiti ovo uvjerenje, a hvala svima onima koji su dali sve od sebe u zahtjevnom dijelu natječaja, Kući zdravlja kao i Maloj kući koja je odlično promovirala svoj projekt, a i jedan i drugi je preko šest milijuna kuna, to nisu mali novci.“

Naime, Udruga je za ovaj projekt dobila 3.521.647, 24 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.“, kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga na program zapošljavanja žena „Zaželi“koji se provodi uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Partneri Udruge „Naš život“ na ovom projektu su Grad Petrinja, Centar za socijalnu skrb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.
Rada Vlak, predsjednica Udruge „Naš život“ istaknula je kako se ovim ženama podijeljena uvjerenja unose u radnu knjižicu za zvanje gerontodomaćice te dodala:

„Odradile su prvu pomoć i zaštitu na radu i one sa prvim petim počinju raditi i dvije godine im je osiguran posao, a uredno im ide i radni staž i plaća. Nadam se da će biti još projekata da ćemo ih uspjeti zadržati jer to su educirane žene koje mogu pružiti kvalitetnu uslugu našim korisnicima koji su nam u programu.“

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr