28.03.2018.
Službena Petrinja
   176
Gradonalnik u posjeti obiteljima iz Hrvatske kostajnice koje su privremeno smještene u Petrinji

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović danas je posjetio dvije obitelji iz Hrvatske Kostajnice koje su privremeno smještene u Petrinji te im je uručio prigodne uskrsne pakete.

Obitelj Mehmeda Hamzagić privremeni smještaj dobila je u novoizgrađenoj zgradi Ministarstva hrvatskih branitelja u Ulici Franje Ogulinca Selje. Obitelj Hamzagić zahvalila se na institucijama koje su im pomogle, a gradonačelniku na posjeti kao i obitelj Semira Orlića koja je smještena u stambenoj zgradi u Hanžekovoj 2/B u Petrinji. Gospodin Orilić dodaje:

„Stvarno smo iznenađeni, nismo to očekivali. Čuli smo da je gradonačelnik stvarno dobar i odgovoran gradonačelnik da je dosta napravio za Petrinju i građane te da je pomogao dosta porodica. Velika zahvala od mene, od moje porodice i od ova moja dva anđelčića. Izrazili smo želju za ostankom u Petrinji. Kako su djeca doživjela stvarno veliku traumu ne bi se više vraćali u Hrvatsku Kostajnicu. Jednostavno, po djeci osjetimo da su tu dosta sretni i polako su se počeli oporavljati. Imaju vrtić, škole, sve. Same pedagoške službe koje odrađuju posao, ostali bi tu, ako nas kao gradonačelnik i ostali Petrinjci primate, izražavamo veliku želju da bi tu ostali."

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obiteljima je ponudio pomoć oko dovršetka useljenja, odnosno uređenja prostorija te rekao:

„Moramo poželjeti dobrodošlicu ljudima koji su proživjeli jednu strašnu tragediju, a to je ostati bez svoga doma, a najbitnije je da imaju sigurnost za sebe i svoju obitelj. Bili su u neizvjesnosti, proživljavali jedne od najtežih trenutaka u svom životu. Treba im reći da smo na dispoziciji da pomognemo maksimalno. Sve što možemo ponuditi kao Grad, a tu mislim na sve ustanove, od dječjeg vrtića, škole, smještaja, stana, kuće, nešto što daje određeni standard. Oni su ga imali. Imali su svoju kuću, slobodu, svoj grad koji je na kraju doživio to klizište koje su cijeli život gradili. Tu sam da im kažem, ako želite ostati, ako je to vaša odluka, prihvatit ćemo to objeručke. S druge strane, oni koji to ne bi htjeli, razumijemo ih i znamo da imaju neke svoje druge odluke. Za sve što u hodu bude trebalo, ostat ću na raspolaganju.“

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr