Gradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano održana je 16.siječnja 2018. u Osnovnoj školi Mate Lovraka.

"> Gradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano održana je 16.siječnja 2018. u Osnovnoj školi Mate Lovraka.

" />
   26.01.2018.
Događaji
Službena Petrinja
   151
Gradska smotra Lidrano održana u Osnovnoj školi Mate Lovraka

Gradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano održana je 16.siječnja 2018. u Osnovnoj školi Mate Lovraka.

Na samom početku prisutne je pozdravila Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica, a smotru je u ime Grada Petrinje svečano otvorila Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika koja je otvorenje započela stihovima Petra Preradovića i rekla:

„Stihovima Preradovića htjela sam reći koliko je jezik važan, koliko je naš hrvatski jezik važan jer čini identitet jednog naroda, po jeziku se prepoznaje da smo Hrvati. Bitno je da svatko od vas što ljepše nauči svoj hrvatski jezik da bi danas sutra postali glumci i pjesnici, pjevači,  a možda netko od vas bude i novi gradonačelnik ili gradonačelnica. Pozdravljam povjerenstvo, profesorice hrvatskog jezika. Jezik je isto nešto što se uči cijeli život, divno je da ga učite i da postajete plemeniti i bolji ljudi, to kažem jer puno čitate, pišete, stvarate, maštu pretvarate u stvarnost, a u njoj svi mi uživamo i da ovi Lidrano susreti s ovim budu otvoreni.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr