23.10.2019.
Službena Petrinja
   56
Gradu Petrinji dodijeljena nagrada „Gradovi za jednakost“

U Maloj vijećnici Hrvatskog sabora danas je održan završni događaj i dodjela nagrada projekta Gradovi za jednakost. Nositelji projekta, Hrvatski pravni centar i Udruga gradova, predstavili su rezultate i aktivnosti projekta s ciljem poticanja gradova na unaprjeđenje svojih praksi u ostvarivanju jednakosti među građanima.

Sedam gradova s najboljim ocjenama, među kojima je i Grad Petrinja, su ovog ljeta dobrovoljno sudjelovali u Indeksu "Gradovi za jednakost". Nagrada se dijelila u dvije kategorije: mali i veliki gradovi. Gradu Petrinji dodijeljena je nagrada za treću najbolje ocijenjenu praksu u području jednakosti u kategoriji malih gradova. Nagradu je u ime Grada Petrinje preuzeo gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, koji se u svom obraćanju zahvalio na nagradi i istaknuo probleme grada Petrinje, kako je puno izgubila i uništena u ratu i u startu je bilo teže se natjecati sa ostalim gradovima dobitnicima nagrade čime je još veća vrijednost ove nagrade za Grad Petrinju.

Indeks „Gradovi za jednakost“ razvijen je kako bi se istaknule i podijelile različite mjere koje gradovi poduzimaju u provođenju antidiskriminacijske politike, odnosno izjednačavanju mogućnosti među građanima. Indeks omogućuje vrednovanje i rangiranje gradova u Hrvatskoj na temelju njihove prakse u području razvoja lokalne demokracije, dobrog upravljanja i osiguranja dostupnosti javnih usluga za posebno osjetljive društvene skupine.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr