"> " />
   05.02.2018.
Službena Petrinja
   238
KUD "Hrastovička gora" ambiciozno planira rad u 2018. godini

U Narodnom domu "Stjepan Radić" u Hrastovici održana je redovita, izborna skupština KUD-a "Hrastovička gora". Podršku u radu dao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Za novu predsjednicu izabrana je dosadašnja predsjednica društva Ljiljana Sigur. Također su izabrana i sva ostala tijela KUD-a, a čula su se brojna izvješća kao i planovi za naredno razdoblje. Aktualni brojni nastupi očekuju Folklorni ansambl, ali i mlade folkloraše, no najznačajnija je velika obljetnica koja je pred njima, a to je 90 godina postojanja KUD-a koji je tada nosio naziv "Pastir". U Organizacijski odbor za ovu veliku obljetnicu imenovani su prof. Ivan Rizmaul, te brojni Hrastovčani kao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je čestitao predsjednici i svim radnim tijelima, te naglasio:

"Hrastovička gora je u dosadašnjem radu bila reprezentacija Hrastovice , kulturne baštine i tradicije svoga kraja. Pokazali ste gdje god ste došli da volite svoj kraj i zavičaj. Digli ste se iz pepela kao fenix i kroz rad udruga koje poznam u Hrastovici dajete jednu jasnu poruku svima nama koji bi trebali voditi još veću brigu o vama.

Prošle godine Grad je dao za vaš rad preko 17.000 kn, što je malo, ali ovu godinu imate ovu okruglu, veliku obljetnicu i pomoći ćemo. Važna vam je matrica, ali i organizacija 90. godina rada. Sve mora biti organizirano kako treba da se sve generacije koje su ostavile traga u vašim nošnjama i pjesmi ponose sada vama i budu zadovoljne"

- između ostalog naglasio je Darinko Dumbović.

 

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr