26.10.2018.
Kultura
Službena Petrinja
   882
Monika Herceg predstavila svoju zbirku pjesama "Početne koordinacije"

Večeras je u gradskoj knjižnici i čitaonici održana promocija zbirki pjesama “Početne koordinate”, nagrađivane pjesnikinje Monike Herceg. U Početnim koordinatama Monika piše o djetinjstvu u izoliranom zaseoku, životu u prirod. 

Ova mlada pjesnikinja jedna je od najnagrađivanijih autorica svoje generacije. Prošlogodišnja je dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike. Nagrađeni rukopis nedavno je objavljen pod nazivom Početne koordinate. Može se pohvaliti i drugom nagradom na međunarodnom pjesničkom natječaju Castello di Duino 2017. godine, prvom nagradom na natječaju Bal u Elemiru – Sremčevi dani 2017, a upravo je osvojila i prvu nagradu na pjesničkom natječaju Na vrh jezika za pjesnički rukopis autora/ice do 35 godina starosti.

Promociju mlade i talentirane pjesnikinje podržao je gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović sa svojom suprugom koji se zahvalio na pozivu te istaknuo:

„Drago mi je da grad živi i na ovakav način gdje pokazuje jednu dugogodišnju ne samo tradiciju, neko i zamisao da budemo domaćini. Zahvaljujem se našoj knjižnici i svima onima koji su se danas uključili da ova poezija bude jedna dobra priča. Drago mi je da naš Hrvatski dom postaje institucija kulture i drugih sličnih sadržaja. Večeras uživamo u nečem što je opuštajuće, odnosno jedna vrsta relaksa u kojem možemo samo čuti dobro pjesme. Vidimo da Monika Herceg ima talenta i mogu reći da je uvijek dobro došla u grad Petrinju gdje možemo uživati u svemu onome što je večeras prezentirala. Zahvaljujem se još jedanput svima koji su večeras ovdje i svima onima koji su dali podršku te se nadam se da će to biti jedna dobra inspiracija za sve one koji će dati svoj doprinos oko sveg onoga što mogu napraviti za sadržaj grada jer sadržaj je jako važan.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr