04.07.2019.
Službena Petrinja
   297
Nalaz Zavoda za javno zdravstvo: rijeka Kupa izvrsne je kvalitete

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, primio je u svom Uredu dr. Inoslava Brkića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije, kako bi ga izvijestio o stanju vode rijeke Kupe te mu dostavio Izvještaj mikrobiološke analize vode uzete na Gradskom kupalištu u Petrinji. 

Dr. Brkić ovom prigodom je istaknuo:

“Obzirom na ispitane pokazatelje uzorak udovoljava odredbama Uredbe o kakvoći vode za kupanje. U stručnoj terminologiji kaže se udovoljava, ali kad bolje pogledamo parametre, i MDK i rezultat možemo kazati da se radi o izvrsnoj kvaliteti riječne vode za kupanje. Kako smo suočeni sa valom velikih vrućina u preporukama za zaštitu od vrućina u jednoj točci stoji „rashladite tijelo“, a mi sada našim Petrinjkama i Petrinjcima možemo kazati - uživajte u našoj Kupi, plivajte, rashlađujte se, jasno uz mjere opreza, izbjegavati najjaču insolaciju, a to je između 10 i 17 sati, koristiti zaštitne kreme za sunčanje tj. zaštitna sredstva s najvišim faktorom, prilagodite svoje izlaganje UV zračenju uvažavajući dnevne promjene UV indeksa i pazite na vaše madeže – redovito ih kontrolirajte.“

Dr. Brkić je također istaknuo kako podržava inicijativu gradonačelnika Dumbovića što je u redoviti monitoring uvršteno i kupalište tj. lokacija za kupanje u Mošćenici. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dobivenim rezultatima analize vode te izrazio želju da zajedno s dr. Brkićem obiđe kupališta na našoj rijeci Kupi.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr