19.03.2019.
Službena Petrinja
   128
„Naše kolo veselo“

U organizaciji Folklornog ansambla „Petrinjčica“ u Hrvatskom domu u Petrinji u subotu, 16. ožujka 2019. godine, održana je 6. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva pod nazivom “Naše kolo veselo”. 

Folklorno bogatstvo i umijeće čuvanja narodnih običaja i tradicije pokazalo je tristotinjak djece sa područja grada Petrinje sa svojim gostima.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom Grada Petrinje. Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje istaknula je važnost čuvanja tradicije i običaja našeg kraja:

„Drago mi je da sam danas na već šestoj smotri dječjeg folklora „Naše kolo veselo“ i jer čuvamo našu tradiciju, naše običaje i to je jako važno, ustvari to je prevažno u ovom svijetu kada se svi žele predstaviti kao „globalno selo“. Naši maleni prenose tradiciju, običaje, naše vezove, pjesmu i što je najvažnije – naš hrvatski jezik. Hvala svima koji ste došli, na ovakvim događanjima uvijek ima više publike kada djeca nastupaju, što je dobro, što znači da su sve ovdje drage bake i djedovi, njima posebni pozdrav, očevima i majkama koji dovode djecu na probe i svima vama koji želite vidjeti lijepi ples, lijepu nošnju i možda čuti pokoju pjesmu. Grad Petrinja pomaže sve naše Udruge a posebno jest Grad prijatelj djece.“

– zaključila je zamjenica Kaleb.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr