03.06.2019.
Službena Petrinja
   289
Obilježeno Brestovsko Posvetilo

Kulturno - umjetničko društvo Pokupljanka iz Bresta Pokupskog jučer, 2. lipnja 2019. godine, organiziralo je proslavu Brestovskog Posvetila, obljetnice posvećenja kapele Sv. Barbare. Taj dan se ujedno slavi kao Dan sela. 

Misno slavlje je u prepunoj kapeli služio župnik Mladen Vidak. Obilježavanju Dana sela uz brojne mještane prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa suprugom.

„Sretan sam i oduševljen gradonačelnik koji je došao u vaše mjesto koje je uvijek u sebi imalo ono što je izuzetno važno za svaku sredinu karakter života, života koji treba čuvati baštinu čvrsto u svojim rukama. Kada dođem u kapelicu Svete Barbare i kada osjetim tu duhovnost i sve ono što smo danas slušali župnika onda čovjek ne može ostati ravnodušan, to je nešto što ovo naše podneblje ima u sebi, to je nešto što moramo čuvati, to je ono što čvrsto trebamo držati u rukama i nikada ne ispuštati. Želim da uvijek Brest, Sveta Barbara i kuća Jurinac koju smo zacrtali, u koju smo puno uložili da bi je na kraju završili kako bi mogli imati tu jednu kvalitetnu promociju baštine da dođe još više prijatelja i da ovdje napravimo jedan kvalitetan đir kočijama kako bi tu baštinu digli na visoku razinu. Znam da ništa nije lako, nije lako doći ni do komunalne infrastrukture ali vjerujte mi uz ovaj magistralni vod koji smo napravili do Lekenika izdali smo građevinsku dozvolu i za distributivne vodove, to je izuzetno važno, važno je da pokušamo što možemo više napraviti da mladi ljudi ostanu ovdje i da stvorimo dobre uvjete. Želim vam da večeras pokažete ono što je Brest uvijek imao, imao je tu snagu i gostoprimstvo koje je uvijek bilo u vama. Neka nam Sveta Barbara i sve ono što smo danas proživjeli uz našeg župnika, tu našu duhovnost, bude vječna inspiracija da svi skupa budemo bolji ljudi, da se više poštujemo i volimo.“

– zaključio je gradonačelnik.

Nakon misnog slavlja je uslijedio prigodni program, a nastupio je KUD „Sveti Florijan“ iz Poljane Lekeničke.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr