07.02.2018.
Službena Petrinja
   254
Održan Godišnji sastanak predstavnika informacijskih centara Europe Direct (EDIC) i drugih EU mreža u Hrvatskoj

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj proteklog tjedna održao se „Godišnji sastanak predstavnika Informacijskih centara Europe Direct (EDIC) i drugih EU mreža u Hrvatskoj“ u Splitu na kojem su prisustvovale predstavnice Grada Petrinje.

Godišnji sastanak je pozdravnom riječju otvorio Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, te je predstavio prioritete Europske komisije u 2018. godini. Nakon uvodnog govora sudionicima su se predstavile aktivnosti i prioritete EPLO-a u 2018. godini i izbore za Europski parlament 2019. godine te najavile aktivnosti EPLO-a u 2018. s naglaskom na komunikaciju s mladima, dionicima i partnerima.

Godišnji sastanak nastavila je EDIC koordinatorica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, te upoznala novoizabrane partnere iz Hrvatske koji su izabrani na natječaju objavljenom u lipnju 2017. godine s provedbom EDIC posebnih sporazuma za 2018. godinu.

Naime, nakon što je Europska komisija u lipnju prošle godine objavila poziv na podnošenje prijedloga za odabir partnera za upravljanjem informacijskim centrima Europe Direct (EDIC) od 2018. do 2020. godine, te nakon pozitivno ocijenjene projektne prijave Gradu Petrinji odobrena su sredstva za otvaranje informacijskog centra EDIC Petrinja za period do 2020. godine.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr