13.05.2019.
Službena Petrinja
   337
Održan humanitrani koncert „(Pro)govorimo uz tamburu“

U organizaciji POU Hrvatski dom Petrinja i Folklornog ansambla Petrinjčica, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića, u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja u petak, 10. svibnja 2019. godine, održan je humanitarni tamburaški koncert pod nazivom „(Pro)govorimo uz tamburu)“. 

Sav prilog od prodaje ulaznica ili dobrovoljni prilozi namijenjeni su za nabavu dijagnostičkog instrumentarija za Kabinet za logopedsku podršku pri POU Hrvatski dom Petrinja.

Katarina Matijević, voditeljica Kabineta za logopedsku podršku, ovom prigodom je istaknula:

„Večerašnji humanitarni koncert je zapravo jedna želja da svi koji žele podržati rad Logopedskog kabineta da ih nagradimo glazbom, tim tamburaškim koncertom, jer kao što znamo uvijek su potrebna dodatna ulaganja u bilo kakve usluge, tako i usluge Logopedskog kabineta. Večeras se prikupljaju sredstva za dijagnostički instrumentarij jer bez obzira na osposobljenost osoblja, odnosno mene kao logopeda, potreban je nekakav standardizirani dijagnostički instrumentarij, kako bi usluga koju pružamo bila na što većoj razini. U principu postoji veći broj logopedskih dijagnostičkih instrumenata. To su testovi kojima se testiraju određeni poremećaji kada postoji sumnja na određeni poremećaj, onda se osoba testira točno standardiziranim testom koji je namijenjen testiranju točno tog određenog problema, dakle disleksije, nekakvih jezičnih poteškoća i slično. Onda se tek na temelju nalaza tog dijagnostičkog instrumenta može uspostaviti konkretna dijagnoza. Mi možemo imati pretpostavku, možemo već i raditi terapiju s djetetom i dati preporuke za rad kod kuće ili u školu, ali ako nemamo standardizirani dijagnostički instrumentarij onda naš nalaz nema tu težinu koju ima kada je dijete testirano na adekvatan način.“

– zaključila je Matijević.

Kabinet za logopedsku podršku osnovan je početkom ove godine i u nekoliko mjeseci rada ostvaren je zavidan broj logopedskih dijagnostika, individualnih tretmana, kao što su održana brojna predavanja i savjetovanja. Trenutno kabinet ima 72 korisnika koji su uključeni u redovite logopedske tretmane i 19 korisnika koji koriste savjetodavne usluge i koji su u praćenju.

Milan Herceg, ravnatelj POU Hrvatski dom Petrinja i voditelj FA Petrinjčica, istaknuo je kako su ponovno pokazali veliko srce kada treba pomoći.

„Obzirom smo nedavno otvorili našu Logopedsku ambulantu i dali mogućnost svoj našoj djeci u Petrinji da imaju svoju logopedsku ambulantu i svog logopeda, na sve moguće načine pokušavamo da dopunimo opremu u ambulanti i večeras imamo taj humanitarni koncert da nabavimo potrebnu opremu.“

- rekao je Herceg.

Na koncertu su uz FA Petrinjčica nastupili članovi KUD-a „Glinska tamburica“ iz Gline, Tamburaški orkestar KUD-a Branimir iz Nina te Tamburaški orkestar Janko Stjepušin iz Martinske Vesi kojima se na pozornici pridružio i Pavao Anić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr