29.01.2018.
Službena Petrinja
   171
Održan radni sastanak na temu novog zakona o zaštiti životinja
Radni sastanak s Lukom Omanom, predsjednikom Udruge Prijatelji životinja, te s Melitom Madžo iz Udruge za zaštitu životinja Patronus iz Siska, održao je danas Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje sa svojim suradnicima

Razgovaralo se o načinu prilagodbe novom Zakonu o zaštiti životinja te svim predradnjama koje je Grad Petrinja dužan napraviti kako bi sve na terenu stvarno profunkcioniralo. Zaključci sastanka su da prvo Grad Petrinja treba svojom Odlukom o držanju kućnih ljubimaca koju dalje šalje Gradskom vijeću na usvajanje precizirati sve odredbe sukladno novom Zakonu. Naglasak je na zakonskoj osnovi gdje sada komunalni redari dobivaju ovlasti kontrole čipiranih pasa. Grad je već kupio čitač čipa, a u tijeku je nabavka još jednog.

Komunalni redari će ujedno jednom anketom na terenu dobiti statistiku koliko Petrinja ima registriranih, čipiranih pasa. Informacije s terena i po iskustvima drugih gradova na taj broj se još dodaje određeni postotak cca 30 do 50 neregistriranih pasa. Intencija je napraviti jedan oblik i edukacije građana kako se ophoditi prema kućnim ljubimcima, ali i statistike po kućanstvima i stambenim zgradama koliko uopće grad ima pasa. Očekuje se da će se ovom aktivnosti smanjiti broj pasa lutalica, te da će se vlasnici odgovornije odnositi prema svojim kućnim ljubimcima.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr