27.05.2019.
Službena Petrinja
   95
Održana 20. Večer folklora

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja i Folklornog ansambla „Petrinjčica“, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, na Gradskom rukometnom stadionu u Petrinji u subotu, 25. svibnja 2019. godine, održana je 20. Večer folklora. 

Smotru je u ime gradonačelnika Grada Petrinje otvorila zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb: „Veliko hvala svim sudionicima koji našu baštinu čuvaju u srcu. Baština je ono što nas je krasilo kroz povijest, našu vjeru, naše običaje, naš jezik kroz garderobu, kulturu odijevanja, obuvanja, kulturu pjevanja, plesanja i jednom riječju sve ono što se prenosi s generacije na generaciju i to uistinu moramo sačuvati unatoč globalizmu, unatoč svim nepoćudnostima koje napadaju ovaj svijet. Petrinja drži ono što je najvrijednije što je u njenom srcu i nadam se da će to blago prenijeti i generacijama koje dolaze, a mogla bih za kraj parafrazirati jednu rečenicu „Oj Petrinjo dok ti ime traje čuvat ćemo naše običaje.“
Smotra je okupila folkloraše iz Folklornog ansambla “Petrinjčica”, KUD –a Tkanica iz Okučana, KUD –a „Čuntićanka“ iz Hrvatskog Čuntića, FA „Turopolje“ iz Velike Gorice, HKUD-a „Mošćenica“ iz Mošćenice, KUD – a „Hruševec Kupljenski“ i KUD –a „Pokupljanka“ iz Bresta Pokupskog a nakon završetka službenog dijela Večeri folklora, sve posjetitelje zabavljala je grupa Kupska Zvona.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr