29.05.2018.
Službena Petrinja
   1062
Održana prva sjednica Odbora za imenovanje ulica i trgova

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine, održana je 01. sjednica Odbora za imenovanja ulica i trgova Gradskog vijeća Grada Petrinje u prostorijama Gradske uprave Grada Petrinje

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine, održana je 01. sjednica Odbora za imenovanja ulica i trgova Gradskog vijeća Grada Petrinje u prostorijama Gradske uprave Grada Petrinje. Predsjednik Odbora za imenovanja ulica i trgova Gradskog vijeća Grada Petrinje, Petar Ćosić ovom je prigodom istaknuo važnost Odbora i dodao da je do sada rad istog bio zapostavljeno područje. Ćosić je također istaknuo da neki od predmeta nisu niti rješavani iz nepoznatih razloga. Želja mu je da Odbor ostavi neki trag i da se napravi plan da se ne radi stihijski nakon predaje prijedloga i inicijativa za promjene naziva. Naglasio je i da postoji problem koji onemogućava Odbor za donošenje pravovaljanih odluka zbog činjenice da nisu provedeni izbori za Vijeća mjesnih odbora i Vijeća gradskih četvrti. Zakonom o naseljima je propisano da prijedloge za promjenu naziva ulica i trgova moraju raspraviti zborovi građana koje sazivaju Vijeća mjesnih odbora ili Vijeća gradske četvrti. Kao problem Ćosić je naveo i neke druge ulice sa puno kućnih brojeva i odvojke u određenim ulicama koji nose brojeve kao i u glavnoj ulici koje bi Odbor trebao tijekom rada riješiti. Mišljenja je da bi se taj problem trebao riješiti na način da se ti dijelovi imenuju imenima događaja ili osoba iz hrvatske povijesti. Na Odboru su doneseni sljedeći zaključci:
Prihvaća se inicijativa Gradske knjižnice i čitaonice o imenovanju ulice, trga ili predjela u Gradu Petrinji imenom Branka Čačića.

Prijedlog Odluke o imenovanju ulice, trga ili predjela u Gradu Petrinji imenom Branka Čačića Odbor za imenovanja ulica i trgova uputit će Gradskom vijeću Grada Petrinje nakon provedenih izbora za Vijeća mjesnih odbora i Vijeća gradskih četvrti i provedbe zakonske procedure koja prethodi donošenju odluke.
Podržava se inicijativa za imenovanje Trga Hrvatskih braniteljica u Mošćenici.

Prijedlog Odluke o imenovanju Trga Hrvatskih braniteljica u Mošćenici Odbor za imenovanja ulica i trgova uputit će Gradskom vijeću Grada Petrinje nakon provedenih izbora za Vijeća mjesnih odbora i Vijeća gradskih četvrti i provedbe zakonske procedure koja prethodi donošenju odluke.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr