23.04.2017.
Službena Petrinja
   504
Održana redovna godišnja Skupština HKUD-a Mošćenica

Večeras je u prostorijama Hrvatskog doma u Mošćenici održana redovna godišnja Skupština HKUD-a Mošćenica.

Društvo broji 67 članova, a njihov najveći ponos su svakako djeca kojih je trenutno 33. Od prošle godine društvo u svojim aktivnostima provodi i Školu tambure koju vodi profesor Ivan Kleković.
Nešto više o radu i aktivnostima društva rekao je Darko Zrile, predsjednik HKUD-a Mošćenica:

"U prošloj godini smo imali oko 20-tak nastupa, održali smo više od 100 proba, više od 50 dječjih proba. Voditelj odrasle folklorne skupine je Želimir Žigić, dječju folklornu skupinu vode Helena Zrile i Seliha Ferenčak. Imamo veliku podršku u radu Grada Petrinje, gradonačelnika, Mjesnog odbora Mošćenice, DVD-a Mošćenica."

Darko Zrile ujedno je ovom prilikom najavio da će se 24. srpnja 2017. godine po prvi puta održati Dječja smotra folklora u Mošćenici. Svim mladim folklorašima uručena su posebna priznanja, a priznanja za osobni doprinos u učenju i očuvanju folklornog plesa i narodnih običaja dobili su DVD Mošćenica, Mjesni odbor Mošćenica te petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Naš KUD u Mošćenici radi odlično, vrlo su se dobro organizirali. Znamo da su imali malu stanku, znamo da jedno razdoblje nisu radili. Oni su se u zadnje dvije godine dobro sabrali. Ono što rade s mladima je najvažnije. Organizirati mlade i staviti ih sve na okup nije bilo lagano jer je dosta toga bilo krivo napravljeno“

- rekao je gradonačelnik Dumbović.
Dodaje kako moramo čuvati kao kap vode na dlanu ono što su nam od baštine ostavile naše bake.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr