11.03.2019.
Službena Petrinja
   299
Održana skupština Kulturno – umjetničke udruge „Seljačka sloga“ Graberje

Kulturno – umjetnička udruga „Seljačka sloga“ Graberje održala je u subotu, 09. ožujka 2019. godine, svoju Izbornu izvještajnu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Joso Škrljac, za zamjenika predsjednika Zlatko Galijan, za tajnicu Ankica Kovačević a za blagajnika Božica Brkljačić. Članovima KUU „Seljačka sloga“ Graberje uspjeh u daljnjem radu na Skupštini su poželjeli brojni gosti, predstavnici drugih kulturno – umjetničkih društava i udruga na čelu s Darinkom Dumbovićem, gradonačelnikom Grada Petrinje.

„Znam da ovdje imam drage prijatelje koji su definitivno u najtežim trenucima preuzeli odgovornost i za KUD ali i za selo i za sve ono što Graberje ima a ima dobre ljude, ljude koji definitivno čvrsto drže u svojim rukama našu baštinu ali ima i čovjeka koji je stari - novi predsjednik - naš Joso koji preuzima odgovornost, to nije samo odgovornost za ono što se naslijedilo to je odgovornost prije svega prema prostoru u kojem se živi. Uvijek ćeš trebati u jednom društvu imati čovjeka koji će biti taj, taj jedan čovjek može činiti razliku to je jako važno u svakom sustavu i društvu a mogu reći i od mjesnih odbora pa do države. Graberje ima, kao i grad, određene oscilacije kroz povijest gdje smo bili zgarište gdje smo se dizali i kao Feniks smo uspjeli napraviti i struju i vodu, društveni dom, cestu i na kraju sačuvati ono što ja najvažnije, što smo naslijedili od baka i djedova, to su prave vrijednosti. Kad izgubimo to onda smo izgubili sebe, izgubili smo dušu, budućnost, tu budućnost pokušajte da zajedno nosimo, pokušajmo što više surađivati. Ako imate problem onda se javite meni, mi smo kao Grad prema svima izvršili svoje obaveze u lipu. Volio bih da ovdje danas sutra napravimo jedan mali trg koji će biti u cvijeću. Imamo dosta stvari koje moramo ovdje odraditi, vi se organizirajte a mi moramo pomoći i uvijek moramo pokazati što je to u gradu i tradicija i kultura, baština i na kraju Turistička zajednica koja vodi na neki način brigu da prezentiramo grad. Grad može prezentirati upravo naša prošlost koja je bogata mnogim pjesmama i društvima koji su povezivali mnoge generacije, gradove i županije i vi ste ti koji nas predstavljate. Uvijek sam bio i ostao kraj vas i ponosan sam na vas. Kroz programe koje imate siguran sam da ćemo se naći ponovno ovdje i da ćemo pokazati sve ono što ste do sada napravili svojim rukama i što ste preuzeli odgovornost za svoje mjesto a to nije mala stvar. Neka vam bude sa srećom, moja su vam vrata uvijek otvorena.“

– rekao je gradonačelnik.

U sklopu Skupštine održana je i mala kobasijada, na kojoj je žiri „testirao“ sedam uzoraka domaćih kobasica. Najboljom domaćom kobasicom proglašena je kobasica Ankice Kovačević.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr