26.09.2018.
Službena Petrinja
   878
Petra Božurić predsjednica, Valerija Caci zamjenica predsjednice Savjeta mladih Grada Petrinje

U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Petrinje na kojoj je u prisustvu osam od devet izabranih članova, za predsjednicu izabrana Petra Božurić, dok je za njezinu zamjenicu izabrana Valerija Caci.

Nakon izbora za predsjednicu Savjeta mladih, Božurić se kratko obratila okupljenima.

„Hvala članovima što su me izabrali za predsjednicu Savjeta mladih. Nadam se da ćete biti zadovoljni i nadam se budućoj dobroj i mudroj suradnji. Ja sam kratka u govorima“

- rekla je uvodno Božurić koja je izabrana među tri predložena kandidata s najviše, pet osvojenih glasova.

Za zamjenicu predsjednice bilo je imenovano četvero članova, a u drugom krugu glasovanja najviše glasova, četiri, osvojila je Valerija Caci. Na imenovanju za predsjednicu i zamjenicu predsjednice Savjeta mladih čestitala je i predsjednica petrinjskog Gradskog vijeća Magdalena Komes koja im je poželjela puno strpljenja i mudrosti.

„Još jednom čestitam predsjednici i zamjenici predsjednice. Želim vam puno uspjeha u radu. Budite mudri, aktivni, surađujte s nama u Gradskom vijeću, s izvršnom vlašću, dajte njima neke savjete. Na kraju bih htjela reći da nastojite biti što aktivniji, možete puno toga napraviti za mlade. Predlažite, surađujte, kontaktirajte s udrugama koje su vas predložile, osluškujte njihove potrebe, naročito što se tiče mladih. Surađujte s nama u Gradskom vijeću, moja su vam vrata uvijek otvorena“

- rekla je Komes.

Joso Grahovac, privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Petrinje pozdravio je sve okupljene u ime petrinjskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića.

„Čestitam predsjednici i zamjenici predsjednice na izboru. Ono što mi je gradonačelnik rekao da vam kažem da su vam njegova vrata otvorena. Vi ćete sada po Poslovniku imati tajnika, održavat ćete sjednice, gradonačelnikova vrata su vam uvijek otvorena za suradnju i prijedloge koje budete imali. Drago nam je što je Savjet mladih izabran nakon trećeg pokušaja. Želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu“

- rekao je Grahovac

Komes je predložila nekoliko izmjena po pitanju Poslovnika, kao što je članovima Savjeta mladih predloženo da u sljedeća tri tjedna predlože program i financijski plan Savjeta mladih za iduću godinu kako bi isti bio uvršten u Proračun Grada Petrinje za 2019. godinu.

Podsjetimo kako su u Savjet mladih izabrani Daniel Barukčić, Petra Božurić, Valerija Caci, Antonela Gorup, Bojan Juzbašić, Fran Komlinović, Noa Škrinjarić, Lovro Šubić i Estela Toporan. Članovi Savjeta izabrani su za mandatno razdoblje od 2018. do 2021. godine.

Kandidate za članove savjeta mladih predložili su Centar za kulturu i druženje Peti element (Fran Komlinović), Aeroklub Petrinja (Lovro Šubić), Srednja škola Petrinja (Bojan Juzbašić), HPD „Zrin“ Petrinja (Daniel Barukčić), Udruga IKS Petrinja (Estela Toporan), Odred izviđača „Kupa“ (Noa Škrinjarić), Hrvački klub Petrinja (Valerija Caci), biciklistički klub „Bikearound“ Petrinja (Petra Božurić) te Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja (Antonela Gorup).

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr