"> " />
   01.04.2019.
Kultura
Službena Petrinja
   372
Petrusice i gosti raspjevali publiku

Nemoj šiti stara majko, O da mi je cimentirati more, Cetina, Naranča, Ti si moja ljubav stara, Ima dana, Kad mi dođeš ti, Stavi svjetiljku u prozor, Cesarica i U san mi dođu tambure dio su sjajnih izvedbi petrinjskih "Petrusica", ženskog vokalnog ansambla i gostiju Komornog tamburaškog sastava Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Odsjek Petrinja.

Cjelovečernji koncert održan je u velikoj dvorani POU Hrvatski dom u sklopu 155.obljetnice osnutka i neprekidnog djelovanja HPD "Slavulj". Među glazbenom publikom bio je i gradonačelnik Darinko Dumbović sa suprugom Dubravkom, predsjednica Gradskog vijeća Petrinje Magdalena Komes i prodekan Učiteljskog fakulteta prof dr. Marko Badrić.

Gradonačelnik Dumbović dugogodišnji je prijatelj Slavulja i Petrusica i ne propušta niti jedan javni nastup, i tijekom ovog izrazio je zadovoljstvo i s oduševljenjem je pratio koncert.

U srdačnoj, raspjevanoj atmosferi Petrinjci su uživali u klapskoj pjesmi Petrusica pod vodstvom dirigentice Jasmine Augustić, dok je tabmuraše vodio Matej Radašić.

Kao gost je nastupio još i Mario Augustić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr