18.09.2019.
Službena Petrinja
   546
Počasni konzul Moldavije u posjetu Grada Petrinje

Počasni konzul Republike Moldavije Emil Solenički posjetio je Grad Petrinju, a njega je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović. Oni su u Gradskoj vijećnici razgovarali o preliminarnoj suradnji Republike Moldavije i Grada Petrinje.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović se zahvalio na dolasku u Petrinju te je istaknuo kako Konzul Solenički dolazi iz gospodarskog sektora.

„Odmah smo u razgovoru prešli na posao i došli smo do jednog zaključka da je svaka politika dobra politika koja može napraviti kroz sebe jedan određeni gospodarski obrat. Zato mi je drago da ima dosta interesa i za nas je velika stvar kada se čuje daleko o Petrinji, bez razlike da li je to u Zagrebu ili bilo kojoj državi Europe, ali evo kada ste vi došli sa nekim dobrim informacijama o Petrinji, gdje nam se otvaraju dobre mogućnosti i sve prilike koje imamo i kao grad i kao sve ono što kroz gospodarstvo, kroz socijalne trenutke što grad proživljava“

- zaključio je gradonačelnik.

Emil Solenički, počasni Konzul Republike Moldavije ističe kako se dobre vijesti i dobre stvari čuju se i šire se na daleko, ne samo u Zagrebu, te nastavlja:

„Sve češće i češće čuje se Petrinja, ulaganje u Petrinju, grad Petrinja kao velika podrška malom i srednjem gospodarstvu, u zadnjim godinama i vodeći po tome, što je pravo zadovoljstvo meni, ne samo kao počasnom Konzulu Republike Moldavije nego i kao gospodarstveniku to čuti, reći i vidjeti. Jer brojke i rezultati govore više nego dovoljno. Brojke su impozantne. Mislim da bi puno ostalih gradova trebalo tu doći i vidjeti. U životu se poznaje samo jedno, a to je rezultat, a Grad Petrinja sa gradonačelnikom Dumbovićem to ima. Kada netko kaže mali grad Petrinje, ne veliki je grad Petrinja, zahvaljujući rezultatima.“

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr