07.12.2018.
Službena Petrinja
   856
Podjela slikovnica u Dječjem vrtiću Petrinjčica

Povodom Sv. Nikole Grad Petrinja darovao je Dječjem vrtiću „Petrinjčica“ 150 edukativnih slikovnica „Ja sam mali poduzetnik“

Slikovnice su starijim odgojnim skupinama u objektu Slap danas podijelili Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, i Sanela Dropulić, autorica slikovnice.

Gradonačelnik je ovom prigodom rekao kako će slikovnica pomoći djeci da kasnije u životu budu sigurna u sebe i znaju čime se žele baviti, te je poslao prigodnu poruku optimizma.

”Danas možemo biti sretni i zadovoljni zato što smo u našem vrtiću. Ovi dani adventa i dani darivanja su najveće veselje kada dolazi sveti Nikola, a to je veselje upravo za našu djecu koja gledaju, prije svega, radost u darivanju, ali i u svemu onome što tradicija i nosi, da se veselimo svemu onome što dobivamo i dajemo kroz određene poklone. I današnja slikovnica ”Ja sam mali poduzetnik” daje, prije svega, jednu poruku… Poruku što bih ja trebao biti u životu.”

– zaključio je gradonačelnik.

Sanela Dropulić, autorica slikovnice, koja je ujedno i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, objasnila je važnost učenja poduzetništva od ranog djetinjstva:

”Slijedom iskustava država razvijene tržišne ekonomije, mi smo krenuli sa istom praksom da već od najranijih nogu djecu učimo poduzetništvu. Dakle, već od dobi sa 4 godine djeca vrlo lagano mogu prikupljati prva znanja o tome što je poduzetništvo i kako se u stvari poduzetništvom baviti. Stoga smo napravili slikovnicu koja je u suradnji sa gradom Petrinjom, našim gradom prijateljem ženskog poduzetništva, krenuli u tu akciju i prve slikovnice su podijeljene za djecu predškolskog uzrasta u vrtićima, a naravno i u 1. i 2. razredima osnovnih petrinjskih škola.”

Važnost slikovnice ”Ja sam mali poduzetnik” istaknula je i ravnateljica dječjeg vrtića Petrinjčica, Nataša Vidović:

”Svake godine dječji vrtić Petrinjčica na ovaj dan daruje svoju djecu slatkišima ili didaktičkim igračkama. Ove godine spojili smo i jedno i drugo, te smo imali sreću i možemo se pohvaliti da smo dobili još jednu edukativnu slikovnicu, što za nas svakako znači jako puno, jer djecu i mi sami, svojim različitim aktivnostima, učimo poduzetništvu i kako je to biti aktivan član naše zajednice, a kroz ovu slikovnicu djeci ćemo približiti značenje riječi poduzetnik i dati im značaj što to odrasli ljudi rade kako bi zaradili i kako bi mogli steći i poduzeti nešto za svoju obitelj i za sebe samoga.”

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr