19.03.2019.
Službena Petrinja
   454
Potpisani godišnji ugovori Grada Petrinje s Udrugama iz područja zdravstva u vrijednosti 71.500 kuna

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Petrinje za područje Udruga pri zdravstvenoj skrbi, u Maloj vijećnici Grada Petrinje organizirano je svečano potpisivanje ugovora  za ukupno četiri udruge  koje provode zdravstvene projekte, a koje su prošle na Natječaju. 

Riječ je o Udrugama „Naš život“, Dijabetičko društvo Grada Siska, Centar za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti „Humanika“ i Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak.

O hvale vrijednim projektima govorio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje:

„S iskrenom željom vjerujem da ćemo podići standard zdravstvenog stanja kroz vaše djelovanje koje imate u svojim programima što je u svakom slučaju posebno za grad. Zato smo željeli u startu kao cijeli projekt da naš grad i strategiju pokušamo napraviti sa zdravstvenim standardom da nismo slučajni prolaznici kroz život u svome gradu. Smatram da je zdravlje uvijek najvažnije u životu što možeš imati. Gledajući kroz rad i jednu našu zajedničku energiju tu radimo timski za Petrinjsku kuću zdravlja, našu ambulantu, Hrvatske branitelje i njihove obitelji i sve ono što želimo pomaknuti, a to su zdravstvene vrijednosti. Cilj je i senzibilizirati ljude da se bave što više prevencijom. Pozivam vas da se priključite što više jer Petrinja traži partnere i u ostalim zdravstvenim standardima naših bolnica. Već imamo zajedničke projekte sa neuropsihijatrijskom bolnicom„Dr. Ivan Barbot“ u Popovači i s Općom bolnicom „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak gdje smo donirali 100.000,00 kuna. Danas smo potpisali ugovor i neka nas on obvezuje da ćemo za sve udruge zajedno s vama napraviti što više dobrih djela.“

- rekao je gradonačelnik.

Prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ Popovača i predsjednica Povjerenstva za programe za udruge iz područja pri zdravstvenoj skrbi istaknula je kako se radi o kvalitetnim projektima kojima je zajednička nit prevencija u zajednici, te dodala:

„Svima nam je interes i cilj i jedna intencija da djelujemo onda kad je to u vidu prevencije da se bolest ne pojavi, a da je preveniramo u puno različitim faktorima koji su rizični za pojavu, danas to zovemo kronične ne zarazne bolesti koje su postale prava pošast u pobolu populacije ne samo kod nas, nego i u svijetu. U prevenciji važna je uloga vas kao udruge koje radite na tome području. Odlična je i ova poruka koju daje Grad kroz sredstva za udruge, s jedne strane, a s druge strane i kroz različite druge preventivne aktivnosti koje se provode, a slijedi nam Petrinjski tjedan zdravlja povodom Svjetskog dana zdravlja.“

– rekla je prim. dr. Kovač. U ime prisutnih Udruga gradonačelniku Dumboviću zahvalila se Marina Kušan Hodžić, predsjednica centra udruge „Humanika“.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr