16.04.2018.
Službena Petrinja
   1107
Potpisani godišnji ugovori s udrugama

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas su ugovore potpisale 44 Udruge temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga u 2018. godini raspisanog 30.siječnja 2018.godine za šest programskih područja; Udruge iz Domovinskog rata, Udruge iz područja socijalne skrbi, Udruge pri zdravstvenoj skrbi, Udruge u kulturi, Programi udruga za djecu i mlade.

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte i programe udruga za 2018.godinu, Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje, odobreno je 1.045.195,00 kuna, koji je ovom prilikom pozdravio sve prisutne i rekao:

„U prvom trenutku kad sam vas sve vidio, tako ste mi lijepo izgledali i sjetio sam se svakog ponaosob. Više puta sam znao reći na Gradskom vijeću da ste vi jedna velika nadgradnja kad je u pitanju društveni život Grada Petrinje. Sa svojim radom pokazujete kako možete imati ono što je najvažnije smisao života za Grad Petrinju. Grad vas je uvijek imao kao partnere i to ćete biti i dalje. Grad želi da budete partneri i sa Županijom, državom, sa natječajima, Europskim fondovima i sa svima koje imamo na raspolaganju. Sa ovim što za sad imamo ne možemo biti zadovoljni. Nitko od vas ne može biti zadovoljan sa financijskim sredstvima jer nikad nije dovoljno. Uvijek iz svake proračunske godine imamo neke veće ambicije, ali to je normalno. Treba uvijek učiti od boljih i onih koji su došli do izvanproračunskih sredstava koja se traže u Europskim fondovima. Sa Udrugom „Naš život“ i „Mala kuća“ povukli smo negdje oko sedam milijuna kuna i to su udruge koje će napraviti takvu nadgradnju povezanosti sa fondovima i takve kao što je ona, Grad mora nositi kao kap vode na dlanu. Ako budete mislili da vam je Grad jedini proračunsko rješenje onda mislim da ćemo u budućnosti biti na krivog adresi, znači, morat ćete imati bolje programe. Petrinja je grad projekata u kojem želimo iskoristiti PILOT projekt pet gradova koji su ratom zahvaćeni i povlačimo 120 milijuna eura. Imamo 100 milijuna kuna gotovih građevinskih dozvola, a počinjemo sa Poduzetničkom zonom za koju smo potpisali Ugovore 27 milijuna kuna. Molim Vas nemojte gledati samo u mene, u Grad, gledajte i u ta sredstva i onda ćemo biti još bolji partneri. Neka vam ovih milijun kuna budu dobra startna pozicija i početak onih koji su se bolje snašli i neka vam oni budu dobar primjer. Uvijek ću vas smatrati ljudima koji definitivno u Gradu donijeli nešto što je posebno dobro za društveni život. Nikad ovom gradu nećete biti trošak i moramo biti grad koji čuva sve što smo naslijedili od svojih predaka.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr