16.04.2019.
Službena Petrinja
   462
Potpisani Ugovori za usluge osobne asistencije za 12 osoba s najtežim stupnjem invaliditeta

Potpisivanju Ugovora o radu za nove osobne asistente u „Maloj kući“ Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije jučer, 15. travnja 2019. godine, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje Viktorija Kaleb. 

Naime, Udruzi osoba s invaliditetom SMŽ odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – FAZA II“ za projekt pod nazivom „PODRŠKA ZA BOLJI I KVALITETNIJI ŽIVOT“ u vrijednosti 1.545.661,11 kuna.

Provoditelj programa je Udruga osoba s invaliditetom SMŽ, a voditeljice programa su Aleksandra Milković i Manda Šalić. Aleksandra Milković izvršna direktorica Udruge i voditeljica programa, rekla je nešto više o samom projektu:

„Projekt će se konkretno provoditi 26 mjeseci, međutim 24 mjeseca bit će ono razdoblje kada ćemo izravno raditi s vama . Prvi i zadnji mjesec od ovih 26 mjeseci bit će za pripremu ovoga što danas slijedi i naravno za završno izvještavanje. Udruga je provodila zadnje dvije godine projekt koji je imao sličan naziv, vodila ga je Manda Šalić i osobnu asistenciju imala su dva korisnika iz Siska i dva iz Petrinje oni će biti i dalje naši korisnici kroz novi projekt i danas uz njihove Anekse ugovora o radu potpisujemo još Ugovore o radu sa osam novih osobnih asistenata koji će pomagati našim novim korisnicima. Korisnici osobe sa invaliditetom i sa intelektualnim teškoćama su na području Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice.“

Zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb ovom prigodom je istaknula:

"Sve što čujem ovdje je prekrasno i mogu reći kada su ove dvije dame u pitanju da je turbo aktivnost što je dobro za Petrinju. Tako da sa tog aspekta, gospođe su primjer kako dobro iskoristiti znanje i sposobnosti i to još pogotovo ne samo za sebe, nego i za druge što je najinteresantnije, a kako smo danas čuli da su to osobe s najtežim oštećenjima od mentalnog pa do fizičkog stanja. Interakcija koja se stvara između asistenata i korisnika i cijelih obitelji je stvarno prekrasno. U Velikom smo tjednu bližimo se blagdanu Uskrsa i ovim putem od srca vam čestitamnadolazeći Uskrs ostanite tako divni jer se kvaliteta življenja mjeri u zajednici, vjeri i odnosu prema najslabijima kao djeca ili stariji koji su bolesni.“

– zaključila je zamjenica.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr