29.03.2018.
Službena Petrinja
   422
Predstavljen projekt "Tržnice u gradu"

Projekt „Tržnice u gradu“ predstavili su danas na konferenciji za medije Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Vera Kaurin, privremena pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti sa suradnicima.

„Tržnice u gradu“ jedan je od sastavnih projekata Intervencijskog plana koji je nastao kao rezultat sudjelovanja Grada Petrinje u provedbi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a koji provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.Vrijednost projekta je oko 11,5 milijuna kuna, a financirati će se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u omjeru Europski fond za regionalni razvoj 85%, drugi nacionalni izvori 15%.

„Tržnica je vrlo važan objekt koji se nalazi u našem gradu, on je već tradicionalno takav kakav je, devastiran i uništen. U budućnosti bi trebala dobiti novi izgled, trebala bi biti jedan krasan sadržaj koji bi oplemenio centar grada i koji bi trebao biti dnevni boravak grada u kojem se događaju svakodnevne aktivnosti. Tržnicu uređujemo zato što je ona 1/1 u vlasništvu našeg Komunalnog poduzeća i zato što pokraj tržnice ima jedan objekt koji zovemo „Većinom objektom“ koji je od RH, te tražimo da ga dobijemo nazad. Taj objekt bi trebao biti sastavni dio i vrlo kompatibilan s tržnicom gdje bi za komunalno poduzeće danas sutra bile poslovne prostorije. To je ono što smo prezentirali još prije godinu dana, a danas smo došli u finalne dimenzije, ideje i aplikacije toga projekta.“

– rekao je gradonačelnik.

Projekt će biti prijavljen u dvije faze. Prva faza je već uspješno prijavljena, početkom kolovoza 2017. prijavljen je projekt „Izrada projektne dokumentacije za projekt Tržnice u gradu“ ukupne vrijednosti 488.575,00 kuna (85% financira se iz EU fondova a 15% Grad Petrinja. Voditeljica projekta Vera Kaurin izvjestila je kako su do sada za projekt potpisali ugovor, izradili baner, ishodili lokacijsku dozvolu, riješili imovinsko-pravne odnose, pripremili natječajnu dokumentaciju, napravili projektni plan nabave i pripremili prvo izvješće o provedbi projekta.

„Projekt se ne sastoji samo od toga da naručimo projektnu dokumentaciju , tim mora izvještavati, moramo zadovoljiti određene mjere vidljivosti , jedna od mjera vidljivosti je i tiskovna konferencija koja se provodi, osim toga izrada banera i plakata. Da bi projekt bio prihvaćen kao takav u punom iznosu, mi moramo uz sve ove radnje provoditi i mjere vidljivosti ali moramo zadovoljiti i određena horizontalna načela, to je između ostalog ravnopravnost spolova i održivi razvoj.“

– zaključila je pročelnica.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr