10.01.2018.
Službena Petrinja
   207
Preko 450 branitelja na tribini o novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje večeras je u Hrvatskom domu u Petrinji održana javna tribina o novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Tribini je prisustvovalo oko 450 branitelja iz cijele Sisačko – moslavačke županije, a s novim Zakonom zainteresirane su upoznali Ivica Akmadža, načelnik sektora za upravno pravne poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja i Srećko Rajan, voditelj Službe za društvene djelatnosti i imovinsko-pravne poslove u Uredu državne uprave za Sisačko – moslavačku županiju.

Na samom početku tribine prisutne su pozdravili Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje i Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje. Zamjenica je istaknula kako je dosta dobrih stvari uneseno u novi Zakon ali da je isto tako još puno stvari ostalo neriješenih, te dodala:

„S obzirom da sam medicinar mene je najviše privukao ovaj dio o medicinskoj rehabilitaciji i pravima koja su sada znatno povećana u odnosu na prije, ali koliko sam razumjela prava hrvatskih branitelja iz HVO-a (Hrvatskog vijeća obrane) iz Bosne i Hercegovine su do kraja neriješena i nejasna. Dobro je da će se kroz 60 – tak dana stvoriti na svim županijama po jedan ured u kojem će raditi profesionalci koji će moći na svako postavljeno pitanje braniteljima dati adekvatan odgovor, tako da će na jednom mjestu moći riješiti svoja pitanja koja su nažalost neriješena. Meni je žalosno bilo večeras vidjeti da je dvorana krcata, istina tu su i gospoda branitelji iz cijele županije ali općenito čim čovjek vidi da toliko puno ljudi ima neriješenih problema očito nešto ne štima. To je populacija koja je stvorila državu i svi ćemo biti najsretniji kada ne bude ni jedan branitelj neriješenog statusa, kada budu svi zadovoljni i sretni i u okvirima onoga čemu su se nadali da žive pristojan, miran i lijep život.“

– zaključila je zamjenica.

Na kraju tribine branitelji su imali priliku postavljati otvorena pitanja gostima.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr