20.01.2018.
Događaji
Službena Petrinja
   198
Premijera dokumentarnog filma posvećenog pokojnom Vladimiru Demetroviću

Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, djelatnici Gradske uprave grada Petrinje, Branitelji i brojni petrinjci još jednom su odali počast prerno preminulom Vladimiru Demetroviću.

„Odgođena revolucija“ naziv je dokumentarnog hrvatskog filma koji je večeras premijerno prikazan u Domu kulture u Sisku. Naime, radi se o dugometražnom dokumentarnom filmu, redateljice Vlatke Vorkapić i scenaristice Martine Globočnik, koji kroz niz primjera iz novije privatizacijske povijesti Hrvatske (Kamensko, Gavrilović), propituje razloge izostanka većeg društvenog pokreta pobune. Film je posvećen pokojnom Vladimiru Demetroviću.

Premijeri su osim autorske ekipe i protagonista filma, prisustvovali i Vladimirova obitelj, sestra Marina sa svojom obitelji, mnogobrojni prijatelji, te poslovni suradnici među kojima je bio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, kojeg se je film posebno dojmio:

„U ovom filmu nisu nikakvi plagijati, to su živi ljudi, glumci, koji pokazuju svoju volju, iskrenost i istinu, istinu o životu Petrinje, o pojedincima, o svima onima koji su prošli Domovinski rat, rat koji je izvukao iz sebe strašnu pouku u kojoj možemo reći da je u ovim dijelovima Hrvatske i Europe napravljena pljačka kakva nije zapamćena. To se sve događalo u Domovinskom ratu kada su mnogi išli braniti svoju domovinu, kada su mnogi svojim rukama napravili svoj rov i kada nisu ni pomislili, ni sanjali da bi nešto od te iste Hrvatske uzeli. Postojali su neki ljudi koji su nemilosrdno i sve, bez malo milosti i bez malo ljubavi i srca, uzeli sve Hrvatskoj, uzeli su sve ono što su generacije stjecale.“

– rekao je gradonačelnik, te na kraju čestitao redateljici, scenaristici, kao i svim protagonistima filma na sjajno odrađenom poslu.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr