11.12.2018.
Službena Petrinja
   862
Prijem za delegaciju poljskog grada Piotrkowa Trybunaskog

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje danas je sa svojim suradnicima u Maloj vijećnici Grada Petrinje ugostio delegaciju grada Piotrkowa Trybunaskog, gradonačelnika Krzysztofa Chojniak i voditeljicu Ureda za suradnju i EU fondove Jolantu Kopeć. 

Razlog posjete poljske delegacije je potpisivanje Pisma namjere s kojima se želi proširiti suradnja. Gradonačelnik Darinko Dumbović je pokazao izuzetno zadovoljstvo zbog prijema poljskog gradonačelnika s kojim ima odličnu suradnju, te je ovom prilikom istaknuo:

„Kada sam prije tri godine bio u Piotrokowu, pokazali su nam primjere dobre prakse gdje sam vidio kako i na koji način Poljska povlači određena sredstva na primjeru komunalne infrastrukture i revitalizacije strogog centra grada.

Danas smo gradonačelnik Krzysztof Chojniak i ja potpisali Pismo namjere s kojim želimo proširiti suradnju. Cilj suradnje je da se još snažnije povežemo u onome od čega svi živimo, a to je gospodarstvo.
Gradonačelniku želim da kroz ovo Adventsko vrijeme osjeti toplinu i atmosferu našega parka, te da osjeti naše autohtone proizvode koje naši ljudi nesebično rade i koje želimo pokazati kao grad.

Zahvaljujem se svima koji su u naše prekrasnom parku i pozivamo sve da kroz Advent i u ove dane nade dočekamo Božić i Novu godinu u blagostanju i sreći.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr