12.02.2019.
Službena Petrinja
   501
Proglašeni najuspješniji sportaši grada Petrinje za 2018. godinu

Svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Petrinje za 2018. godinu održana je jučer, 11. veljače 2018. godine, u prepunoj Velikoj dvorani Hrvatskog doma

Ovom prigodom proglašeni su najbolji sportaši s iznimnim rezultatima u protekloj godini. Najbolja sportašica za 2018.g. je Veronika Dragaš, članica Hrvačkog kluba „Petrinja“, najbolji sportaš je Tonimir Sokol, član Hrvačkog kluba „Petrinja“, najuspješniji sportski par su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas, najbolja ženska ekipa su Stolnoteniski klub „Mladost“, dok je najbolja muška momčad Hrvački klub „Petrinja“.

Priznanje za najboljeg trenera za 2018.g. dobio je Robert Ramušćak, trener Stolnoteniskog kluba „Mladost“ a uručila mu ga je zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje, Viktorija Kaleb. Najbolje školsko sportsko društvo je ŠSD 1. OŠ Petrinja. I ove godine proglašene su sportske nade grada Petrinje, a to su:

1. Patrik Rukljač (2006) – Rukometni klub „Petrinja“
2. Matija Baljak i Klara Autischer (2007) – Plesni klub „Petrinia“
3. Filip Mikulić (2004) – Hrvački klub „Petrinja“
4. Ema Vlašić (2005) – Odbojkaški klub „ Petrinja“
5. Matija Vlašić (2009) – Kajak kanu klub „Kupa“
6. Tea Nurkić ((2005) – Ženski rukometni klub „Petrinia“
7. Kristijan Ceković (2002) – Karate klub „Petrinja“
8. Lovro Jurić (2010) – Nogometni klub „Mladost“
9. Sebastijan Beriša (2003) – Košarkaški klub „Petrinja“
10. Kristina Šošić (2005) – Ženski košarkaški klub „Lovrekice“

Tradicionalno na kraju svečanosti dodijeljena je i nagrada za životno djelo, odnosno priznanje za osobu s izuzetnim doprinosom u razvoju sporta Grada Petrinje, koju je ove godine dobio Zdravko Lochert a nagradu mu je uručio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je ovom prigodom čestitao svim nagrađenima i poželio da i dalje ostvaruju vrhunske rezultate, te dodao:

„Oni su jedni od najboljih ambasadora grada Petrinje i kao takvi postati će dobri primjeri ne samo za sebe nego i za sve buduće generacije što je izuzetno važno. Danas sam posebno ponosan jer mogu reći da kroz jednu društvenu infrastrukturu kroz jedno financiranje od resornog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje sam potpisao ovaj već dugo očekivani Ugovor o financiranju a to je kroz društvenu infrastrukturu dvorana koja je sigurno vječna, trajna želja i inspiracija da je imamo za svakog sportaša, za svakog sportskog djelatnika, ali i ono što ćemo dobiti je i vrtić u Češkom selu, svlačionice u Koloniji i dječje igralište na Slatini. Možemo biti zadovoljni kroz našu društvenu strukturu ali i kroz „Malu komunalnu“ infrastrukturu je investicija za standard života građana Petrinje preko 34 milijuna kuna, što je ogroman novac, sveukupno 74 milijuna kuna. Na tim projektima radilo se zadnjih pet godina i napokon smo došli do cilja, nije bio lagan, ali kada vidimo da je to obveza nas političara, i svih onih koji rade u društvenim djelatnostima, kroz dobre poruke ali i dali smo poruku u zadnje tri četiri godine ispunili smo formular kao „Grad prijatelj djece“ i s time smo stavili točku na i. Zahvaljujem se Petrinjskom sportskom savezu, predsjedniku Marku Badriću, gdje u neposrednoj komunikaciji uvijek sve probleme rješavamo. Budimo i dalje grad kvalitete, dobrog života, grad studenata i svega onoga što Petrinju krasi gradom."

– zaključio je gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr