13.07.2019.
Službena Petrinja
   493
Proglašenje Sv. Benedikta nebeskim zaštitnikom sela Sibić

Uoči blagdana Sv. Benedikta u petrinjskom selu Sibić održano je proglašenje Sv. Benedikta nebeskim zaštitnikom sela. Misno slavlje je prevodio i ujedno propovijedao biskup Vlado Košić, uz domaćeg upravitelja župe Uznesenja Blažena Djevice Marije don Paška Glasnovića, velečasnog Ivana Grbešića te trajnog đakona Vjekoslava Uvalića. 

Ovom svečanosti prisustvovao je gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom suprugom kao i predsjednika Gradskog vijeća Nenad Radošević.

Gradonačelnik ističe kako je danas sretan čovjek što je ovdje sa svima prisutnima i što ima može čestitati njihovog zaštitnika Benedikta te nastavlja:

„Ovo ste čekali godinama i nosili ste u svome srcu. Došao sam ovdje iz poštovanja, da Vam kažem jedno veliko hvala za vašu mukotrpnost, za vašu bogatu i tešku povijest koju ste nosili na svojim leđima. Mislim da su se oni svi prevarili koji su mislili da se ovdje nećemo vratiti i da nećemo ovdje napraviti novi život. Neka nam Sveti Benedikt bude uvijek vječita ljubav i inspiracije, da budemo svi skupa bolji ljudi i da na ovom prostoru pokažemo što su to dobra djela i zato neka djela i vjera budu dobra sinergija za sve nas i svakog od nas.“

- zaključio je gradonačelnik.

Program je nastavljen uz nastupe kulturno-umjetničkih društava iz Gline, Moščenice i Graberja te podjelom vojničkog graha i gulaša.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr