16.06.2019.
Službena Petrinja
   85
Proslava blagdana Sv. Vida, zaštitnika sela Strašnik

Mještani Strašnika ove su nedjelje proslavili blagdan Svetog Vida kojeg drže nebeskim zaštitnikom svojeg mjesta. Proslava ovog blagdana počela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja mještanima poginulima u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu te Svetom misom. 

Proslavi je prisustvovao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, srdačno je pozdravio sve prisutne i rekao:

„Posebna mi je čast danas biti ovdje i odati počast onima kojih danas nema, a stvarali su domovinu Hrvatsku. Strašnik je bio i ostao mjesto koji je uvijek skrbio o svim vrijednostima jednog civiliziranog društva. Kad pogledamo Domovinski rat i ono što su ovi ovdje ljudi pretrpjeli, znamo da su se na ovim prostorima stvarali temelji. Ovdje su spomenici, živi spomenici koji ostaju kao trajne vrijednosti Domovinskog rata. Imamo jako puno spomenika i s velikim poštovanjem trebamo doći i pokloniti se te reći jedno veliko hvala. Sjećanja ostaju najviše kod obitelji koje su ostale bez svojih najbližih, stalno su u njihovim mislima. Svi mi koji vodimo grad, županiju ili državu moramo uvijek i na svakom koraku misliti na te iste obitelji, a kao gradonačelnik i saborski zastupnik nastojat ću se boriti za sva prava koja nisu ostvarili hrvatski branitelji. Neka za sva vremena ovi križevi i spomenici budu trajne vrijednosti domovine Hrvatske i svakog od nas.“

Grad Petrinja nedavno je napravio veliku betonsku ploču ispred kapelice, a na istoj toj danas su zaplesali HKUD „Mošćenica“ i KUU „Seljačka sloga“ Graberje, a poslužen je i ukusan gulaš.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr