18.06.2019.
Službena Petrinja
   282
Proslavljeno Antunovo u Čuntiću

U Hrvatskom Čuntiću kod Petrinje, u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog gradonačelnik Darinko Dumbović je danas, 13. lipnja 2019. godine, nazočio popodnevnom prigodnom kulturno-umjetničkom programu, koji su za ovaj sveti dan, priredili mještani.

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su uveličali ovu svečanost, nakon čega je izjavio:

„Današnji dan nas sve skupa podiže i daje nam doznanja da Čuntić ima život, život dostojan čovjeka, život u kojem imamo vrijednosti koje su najvažnije, a to su duhovne vrijednosti.
Ovdje žive dobri i pošteni ljudi, ljudi koji su imali uspone i padove i mislim da su uvijek stali na svoje noge te sam siguran da će u budućnosti s iskrenom vjerom zajednički graditi dobra djela.
Mi kao Grad i ja kao gradonačelnik želim doći u ovo područje s dobrim djelima, neka nas ta dobra djela krase, neka nam Sveti Antun uvijek i za sva vremena bude svetionik slobode i svega onoga što smo čuli na ovim prostorima te smatram da i dalje u svom životu trebamo cijeniti sve ljudske vrijednosti. Te vrijednosti imamo mi ovdje, imamo predivna društva koja su se obukla u predivne nošnje s bogatstvom boja koje trebamo čuvati zbog naših djedova i baka, zato čuvajmo to čvrsto u svojim rukama i neka zajednički pokušamo vidjeti svaki dan kad se vidimo što možemo napraviti više za svoje mjesto.
Danas mogu reći i obećajem da ću nastojati dolaziti s dobrim politikama koje će graditi infrastukturu, dobre odnose i ono što treba ljudima dati, a to je bolja budućnost.

Hvala i želim vam od srca čestitati današnje Antunovo, želim da nam Sv. Ante bude vječita inspiracija i da budemo bolji ljudi.“

– zaključio je gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr