19.02.2019.
Službena Petrinja
   361
Susret nakon 28 godina

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović u svom Uredu primio je ratne suborce i prijatelje iz Domovinskog rata, gospodina Vladu Sertića, hrvatskog iseljenika u Kanadi i Željka Pavlina, ratnog zapovjednika policijske postrojbe na prvoj crti bojišnice u Mošćenici od 1991 do 1995. godine.

Susret je bio sazvan povodom dolaska gospodina Sertića koji je u Kanadi uz pomoć domoljuba organizirao svekoliku pomoć za obranu rodnog kraja.

Kao pripadnik policijske postrojbe i zapovjedništva Gradonačelnik je bio svjedok humanitarnog doprinosa gospodina Sertića i ovim susretom mu iskazati zahvalnost za svu pomoć koju je pružio u obrani suvereniteta Domovine.

Tijekom razgovora prisjetili su se svojih suboraca, prijatelja koji nisu među živima, legendarnog Peckog, prve crte bojišnice u Mošćenici i obrane Siska . Gradonačelniku je ovaj susret ljudi koji su svojim iskrenim domoljubljem u civilu ili odori sudjelovali u stvaranju hrvatske države povod da u budućnosti organizira takve susrete. U dogledno vrijeme Gradonačelnik će pozvati i ratne izvjestitelje koji su bili određeni svjedoci vremena i ovjekovječili dio ratnih događanja.

"Vrijeme je prošlo, ali brojne uspomene su ostale i bude ponos na ono ratno vrijeme." , zaključili su.

Gradonačelnik Dumbović se obvezao da će ove kontakte čuvati i sigurno ih ponovno sazvati, kako njih tako i ostale pojedince koji su u okvirima svojih mogućnosti pomagali našoj Petrinji kad joj je bilo najteže tih ratnih 90.-ih godina.

Hvala im za to!

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr