26.09.2018.
Službena Petrinja
   993
Tea na Akademiji dramske umjetnosti

Akademija dramske umjetnosti svojom tradicijom, ustrojem i značajem zauzima posebno mjesto u svom području u Hrvatskoj. Ona je najstarije hrvatsko visoko učilište koje se bavi dramskom pedagogijom i unutar svojih kazališnih, filmskih i plesnog odsjeka obuhvaća gotovo sve aspekte kazališne, izvedbene, filmske i medijske umjetnosti na praktičnoj umjetničkoj, teorijskoj i znanstvenoj razini. 

Akademija dramske umjetnosti od svojih je početaka bila i ostaje institucija od jedinstvenog značaja u Republici Hrvatskoj.

Petrinjka Tea Harčević ove godine upisala je tu istu akademiju te posjetila Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje koji joj je čestitao, pružio podršku i rekao:

„Svi ovi uspjesi su dobri i za Grad i kao gradonačelnik imam određeno poštovanje prema svemu što ćete u budućnosti raditi. Grad je taj koji živi život u svim segmentima društva koji donose određene standarde. Siguran sam da ćete biti naša dika i hvala jer je ovo dobra priča i za grad Petrinju.“

 

Od samog početka školovanja krenula sam s raznim dječjim kazališnim produkcijama i učilištima u Sisku i to nastavila sve do srednje škole, kad se slična prilika sudjelovanja u amaterskom kazalištu pojavila i u Petrinji. Zadnjih nekoliko godina paralelno sam glumila i putovala kao član Scene Sisak te Petrinjskih akorda, dvije potpuno različite skupine sa sličnim ciljem. S posljednjim pripremama i preslušavanjima za prijamni ispit pomogle su mi Ivana Boban i Jelena Hadži-Manev, upad je bio veoma neočekivan, a ostatak ove (moje) priče ćemo, nadam se, uskoro saznati.

– rekla je Tea.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr