09.08.2019.
Službena Petrinja
   251
Tradicijom u budućnost

U organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje i pod pokroviteljstvom Grada Petrinje u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja u sklopu programa Lovrenčevo u Petrinji održana je modna revija pod nazivom Tradicijom u budućnost. 

U programu su sudjelovali KUU Seljačka sloga iz Graberja, HKUD Mošćenica, KUD Hrastovička gora, KUD Budičanka, KUD Čuntičanka iz Hrvatskog Čuntića, Udruga Đeram iz Dragotinaca, FA Petrinjčica, Domaća radinost Kata Šešerin, Domaća radinost Ruža Ratkić, Krojački salon Jana, modeli na čelu s Helenom Ćatić, Missicom Sisačko – moslavačke županije koje je okupila agencija B. Style voditeljice Danijele Bjelac te Vokalni ansambl Lipe.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, ovom prigodom pozdravio je sudionike modne revije te rekao nešto više o ovogodišnjem programu Ljeto u Petrinji:

„Grad Petrinja, Turistička zajednica Grada Petrinje te brojne udruge dali su sve od sebe da na neki način ovo ljeto u Petrinji, Lovrenčevo, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja i sve ono što povezuje tradiciju što povezuje noviju povijest što povezuje na kraju krajeva povratak u grad Petrinju i ono što želimo jednostavno ovoga ljeta izvaditi sve van, idemo sa svime što je Petrinja, idemo vidjeti tko nam je prijatelj i što smo mi u gradu Petrinji za slučajnog prolaznika, što to može netko kada dođe u Petrinju vidjeti. Znamo da nas mediji dobro prate znamo da kada taj dio je u pitanju da smo dobro prezentirali svoj rad i sadržaj. Kroz naše kupalište, kroz park i kroz sve ove svetkovine koje smo imali nakraju sada dolazi nam kao jedna točka na i Lovrenčevo – Dan grada u kojem možemo se veseliti i opustiti. Večeras kada vidimo i cijeli dan pripremu svih ovih kulturnih, tradicionalnih vrijednosti što Petrinja baštini to je u biti Petrinja, Petrinja je uvijek bila takva, ona je imala svoj život i na neki način svi koji postojimo u ovom gradu samo pokazujemo određenu odgovornost prema svemu onome što se treba događati i mislim da treba dizati ljestvicu, ta ljestvica se svake godine diže i moramo je dizati, u Petrinji mora biti ljepše. Kada završimo manje-više ovaj dio komunalne infrastrukture ne bojim se za budućnost Petrinje, Petrinja danas sutra mora imati baš sve.“

– zaključio je gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr