22.10.2019.
Službena Petrinja
   311
U Dvoru održan prosvjed protiv odlaganja nuklearnog otpada

U vrijeme održavanja sjednice Općinskog vijeća Općine Dvor na koju su došli predstavnici Fonda za financiranje razgradnje NE Krško kako bi vijećnicima i građanima objasnili zašto ovdje treba biti odlagalište nuklearnog otpada, mještani Općine Dvor organizirali su prosvjed ispred zgrade Općine Dvor.

Prosvjednicima se pridružio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, koji je i ovoga puta iznio svoj jasan stav vezano za izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na ovom području:

„Županov stav prema problemu RAO i nuklearnog otpada pokazuje da on nema snage suprotstaviti se rješenju kojeg nudi ministar Ćorić i HDZ - ova Vlada za razliku od također HDZ -ovca Penave koji o problemima grada Vukovara ima svoj stav koji je često u suprotnosti s politikom koju vodi HDZ - ova Vlada. Politika skrivanja iza velike stranke i poltronski stav koji ne ide u prilog građanima SMŽ doveli su nas do toga da nas danas ovdje neki “stručnjaci” uvjeravaju kako bi trebali biti sretni što smo baš mi odabrani da nas truju nuklearnim otpadom, a eto nude još i neke novce za razvoj ovog kraja. Nema tih novaca koji mogu nadoknaditi štetu koja će nastati ako jednom zatruju ovo područje! I zato smo danas ponovo u Dvoru!!“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr