30.01.2019.
Službena Petrinja
   480
U gradu Petrinji uskoro besplatni Wi-Fi

Nakon uspješno izvršene prijave 7. studenog 2018.g.  tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. u ime Grada Petrinje potpisala je u utorak, 22. siječnja 2019.g., Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU, koji je raspisala Europska komisija.

Programom WiFi4EU promiče se uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, s ciljem pokrivanja središta javnih okupljanja, a neke od točaka u gradu Petrinji bit će Trg hrvatskih branitelja, Strossmayerovo šetalište, Gradska tržnica, Gradsko kupalište, Rukometni stadion, Gradski nogometni stadion Mladost.

Putem programa WiFi4EU financira se oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.

Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u 100 % iznosu, a potpora se ostvaruje u obliku vaučera vrijednosti 15 000 eura po prijavitelju, kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema.

U tijeku je odabir najpovoljnijeg operatera, a rok za završetak projekta je 18 mjeseci od dana potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr