26.06.2019.
Službena Petrinja
   209
U Petrinji obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Obilježavanje Dana državnosti u Petrinji počelo je tradicionalnom budnicom Gradske limene glazbe Petrinja ulicama grada. U sklopu proslave Dana državnosti na Gradskom kupalištu odvijao se cjelodnevni program, pa su tako posjetitelji kupališta mogli uživati u turniru u odbojci na pijesku, te zabavnom programu Ljetnog radija dok nas je na Strossmayerovom šetalištu TZ grada Petrinje provela kroz Petrinjski vremeplov. 

Povodom Dana državnosti brojna izaslanstva na čelu s Viktorijom Kaleb, zamjenicom gradonačelnika Grada Petrinje, i Nenadom Radoševićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Petrinje, položila su vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na Groblju sv. Benedikt u Petrinji.

Zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb ovom prigodom je okupljenima čestitala Dan državnosti te istaknula kako su Petrinjci, hrvatski branitelji dali itekako veliki obol u stvaranju države svojim životima i sve nas obvezali da predanim radom, maksimalnim požrtvovanjem i ljubavlju gradimo zemlju.

Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, također je uputio prigodnu čestitku:

„Svim Petrinjkama i Petrinjcima i svim građanima Republike Hrvatske želim čestitati ovaj svečani dan, dan kada je Hrvatski sabor donio ustavotvornu odluku o samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske odnosno o razdruživanju od tadašnje Jugoslavije. Ovo je svečani dan i bilo bi lijepo da ga provedemo u krugu svojih obitelji, prijatelja dobrog društva s dobrom pozitivnom energijom i naravno svi mi želimo da Republika Hrvatska bude ono što su poželjeli što su u mislima imali svi oni koji su je branili, da ona bude sretnija, puna blagostanja da se ljudi osjećaju sretno i zadovoljno da ima mjesta za sve.“

– rekao je Radošević.

Molitvu je predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić. Počast su uz izaslanstvo Grada Petrinje odala i izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vojske, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici političkih stranaka.

Nakon odavanja počasti u crkvi Sv. Lovre održana je sveta misa za Domovinu, koju je predvodio velečasni Hrvoje Zovko.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr