07.12.2018.
Službena Petrinja
   392
Udruga IKS obilježila Međunarodni dan volontera

U maloj dvorani Hrvatskog doma Udruga IKS je obilježila Međunarodni dan volontera kojeg ove godine uz pomoć tima Udruge IKS, organiziraju strani volonteri iz različitih zemalja.

Na Međunarodnom danu volontera prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je čestitao Udruzi jer u grad u kontinuitetu uvode civilno društvo, te nastavio:

„Znamo da su u tom društvu aktivni pojedinci i kao oni ostave trag svimostalim generacijama s dobrim djelima kao što je to volonterski rad onda im svaka zajednica, odnosno društvo i institucija treba reći jedno veliko hvala te im odati poštovanje.Smatram da volonteri spadaju u jednu posebnu kategoriju društva u kojem je najsnažnija njihova poruka prema svima ostalima koji možda nisu bili volonteri i sigurno tko to nije bio si može postaviti pitanje - kakva je to radost u njim? a to je radost ne zbog drugih nego zbog samih njih što su oni takvi. Oni su jedna skupina koja povezuje više različitih ljudi iz različitih dijelova Europe koji imaju dobre projekte i programe i kojima će Grad uvijek biti na raspolaganju te nastojati im biti kada nas traže dobri partneri. „

Gradonačelnik im je još jedanput čestitao na njihovom dobročinstvu te zaključio kako su volonteri jedna od najjačih humanitarnih pokretačkih snaga koju čovjek može imati u sebi.

Tamara Jovičić, izvršna direktorica Udruge Iks istaknula je kako su njihovi programi podjednako važni jer se odnose na različite ciljane skupine pa su im tako jednako važna i djeca i mladi i umirovljenici.

„Ove godine je u organizaciji sudjelovalo 12 stranih volontera iz različitih europskih zemalja i jako smo na njih ponosni kao i na lokalne volontere koji su večeras s nama, a njih je u ovoj godini upisano 250 kroz različite volonterske aktivnosti.“

- zaključuje Jovičić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr