08.12.2018.
Kultura
Službena Petrinja
   445
V. tradicionalni Božićni koncert HKUD-a Mošćenica

HKUD “Mošćenica” sinoć je u Hrvatskom domu u Petrinji održao svoj peti tradicionalni Božićni koncert na kojem su svoje umijeće pokazali uz HKUD „Mošćenica“ i FA „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska, HKUD „Hutovo“ iz Neuma te strastveni pjevač sevdaha Pavao Anić koji je svojim pjesmama publiku digao na noge.

Podršku svim sudionicima koncerta, a posebno organizatorima svojom prisutnošću dao je i gradonačelnik Darinko Dumbović sa zamjenicom Viktorijom Kaleb, a gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo:

„Ja sam danas sretan prije svega kao gradonačelnik Petrinje ali i kao Moščenićanin jer možemo biti ovdje domaćini jednom KUD-u koji stvarno ima bogatu kulturu, tradiciju i običaje. Ono što se može reći da je Mošćenica uvijek bila dobro organizirana i s ovim Božićnim koncertom pokazuju što ljudi u Mošćenici, što sve generacije u Mošćenici gaje i što čvrsto drže u svojim rukama i to ne ispuštaju. Mnoge smo stvari i elemente, plesove, narodne nošnje, naslijedili od svojih baka, djedova i to je ono što je sigurno najvažnije. Čestitam HKUD-u Mošćenica na očuvanju tradicije, drago mi je da je ovo društvo aktivno i van granica našega grada, županije, ali i države gdje daju poruku da pjesma i ples dovode do zajedništva.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr