10.10.2019.
Službena Petrinja
   373
Dječji vrtić „Petrinjčica“ proslavio 63. rođendan

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma Petrinja dana 10. Listopada,  polaznici Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ pripremili su program zajedno sa svojim „tetama“ za 63. rođendan svog vrtića kojeg su i ove godine proslavili u velikom broju.

Čestitku polaznicima i djelatnicima Dječjeg vrtića Petrinjčica uputio je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović koji se ovom prigodom obratio:

„Ja sam prije svega sretan kao „deda – gradonačelnik“, jer upravo kroz svoje unuke nastojim vidjeti i artikulirati sve one probleme koje grad Petrinja ima kad su djeca u pitanju. I sad se prisjećam trenutka kada sam preuzeo odgovornost za Grad Petrinju. Vjerujte mi da sam već drugi dan bio u vrtiću u Dujnićevoj ulici gdje su me dočekali bivša ravnateljica, gospođa Pucović i desetak kanti za vodu jer je prokišnjavao krov i gdje sam vidio da nemamo elementarne uvjete za našu djecu. Dao sam odmah nalog da se to riješi i rekao sam tada da će Petrinja sigurno imati bolju budućnost za našu djecu. Trebali smo mnoge formulare ispuniti, zadovoljiti kriterije i investirati u našu djecu. To je strategija Grada Petrinje i to je strategija mene kao gradonačelnika. Oko 6 milijuna kuna uloženo je u vrtićki objekt u Dujnićevoj ulici; u vrtiću u centru grada, prije par mjeseci završeni su radovi energetske obnove vrijedni 3 milijuna kuna. U roku od tri mjeseca završavamo i vrtić u Češkom selu vrijedan više od 6 milijuna kuna. To je dosad oko 15 milijuna, a 20 milijuna će biti uloženo, uključujući i sljedeću godinu u kojoj moramo završiti Češko selo, ali i nova igrališta. Ono što nam je stvarno ambicija je da kupimo i vrtić koji je sada u „Kotvi“. To je ogromna investicija, međutim Grad treba imati taj vrtić, jer onda ćemo zatvoriti jednu cjelinu, čime ćemo dati do znanja da nijedno dijete ne smije ostati neupisano u vrtić. To je naš krajnji cilj“, rekao je Dumbović, otkrivši kako su on i 63-godišnji Vrtić „vršnjaci“.

- rekao je Dumbović.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataša Vidović, za svoj rođendan koji svake godine proslavljaju u Dječjem tjednu, i ove su se godine pripremali s velikim uzbuđenjem, iščekivanjem, ljubavlju i radošću te se ovim putem obratila:

„Danas slavimo 63. rođendan našeg Vrtića. Vremenski period od 63 godine govori o našoj dugoj vrtićkoj prošlosti. Prošlost nam govori kakvi smo bili, kakvi smo sada i kakvi trebamo ostati. Imati povijest, znači imati tradiciju. Tradicija je odraz kvalitete, posebno ako znamo da smo među najstarijim vrtićima u Republici Hrvatskoj. Tradicija koju njegujemo ne znači nužno da odustajemo od promjena. Naš vrtić u svoje 63 godine doživio je brojne promjene: mijenjao je djecu, promijenio je djelatnike, prostore, pa i ime. Ime „Ana Vojnović“ promijenio je u ime „Petrinjčica“. Rastao je i broj skupina. Kad smo se vratili nakon rata, imali smo 6 skupina, sad ih brojimo 18. Do promjena je došlo i u načinu rada. Od krutih kurikuluma do modernog pristupa usmjerenog na dijete.“

Program je započeo himnom „Moj vrtić Petrinjčica“ na tekst i glazbu Vesne Brebrić. Prikazan je potom i video spot koji su snimile odgajateljice Dječjeg vrtića Petrinjčica. One su na glazbu pjesme „Život nije siv“ Mie Dimšić otpjevale tekst kojim je „teta“ Ivana Beriša na simpatičan način „opjevala“ odgajateljski poziv.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr