17.09.2019.
Službena Petrinja
   511
Grad Gospić donirao vatrogasno vozilo DVD Nebojanu

Vatrogasna zajednica Grada Petrinje dobila je od grada Gospića još jedno vozilo iz donacije. Na primopredaji vatrogasnog vozila sudjelovao je i gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Meni je posebno drago što je taj poklon došao kao jedna gesta vatrogasaca koji su u Domovinskom ratu nosili isti teret rata i koji su kroz velikodušne ljude, vatrogasce, DVD, Javne vatrogasne postrojbe, odnosno između sebe stvorili prijateljstva. To prijateljstvo kroz povijest veže dobre ljude koji rade za opće dobro i koji pomažu društvu kad je to najpotrebnije.

Možemo zahvaliti gradu Gospiću što su došli, donesli poklon, to vozilo je u funkciji i dobro će doći za Nebojan. Stanovnici Nebojana su također kroz svoju povijest pokazali da su hrabri i odvažni i ne samo kroz ove Dane sjećanje gdje se uvijek moramo sjetiti naših poginulih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, svih onih koji su nestali i civilnih žrtava i kroz te Dane sjećanja su te geste dobro došle. Drugi gradovi imaju Rujanfest, Špancirfest i imaju dosta tih festivala,a mi imamo festival Dana sjećanja i o to je teško pričati.“

Ivan Palaić, predsjednik vatrogasne zajednice Grada Petrinje ističe kako je današnji događaj u Nabojanu hvale vrijedan te nastavlja:

„Jedan grad kao što je Gospić koji je prošao dio Domovinskog rata te ima svojih problema je nam dodijelio jedno vatrogasno vozilo sa 3.000 litara. To vozilo će ovdje puno značiti jer uz Javnu vatrogasnu postrojbu mi imamo zakonske osnove da u 15 minuta izađemo na sve terena u granicama naše Petrinja, a ovdje nam nije dostupno 15 minuta te iz toga razloga uz to vatrogasno vozilo zadovoljiti ćemo te norme da u svakom trenutku u tom zakonskom roku odnosno pri začeću požara naši vatrogasci će moći izaći na lice mjesta i moći će barem preventivno odraditi dok nadođu ostali.“

– zaključio je Palaić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr