20.03.2019.
Službena Petrinja
   296
Izložba „Zdravi zubi-lijepi osmijeh-zdravo dijete“

Svjetski dan oralnog zdravstva obilježava se u galeriji Krsto Hegedušić izložbom dječjih radova iz vrtića Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Zdravi zubi-lijepi osmijeh-zdravo dijete“. 

Izložbi je posjetila Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje koja je poručila djeci neke od važnih stvari koje trebaju naučiti još od malih nogu kako bi stekli zdrave navike za cijeli život te je još istaknula:

„Nalazimo se na početku akcije o oralnom zdravlju, odnosno o podizanju svijesti o važnosti preventive osobito u području usne šupljine. Podizanjem svijesti koliko je važno prevenirati bolest jer kad dođe bolest onda je već poprilično kasno. Naša je županija i zbog rata i drugih okolnosti jako devastirana i siromašna pa ljudi vrlo teško izdvajaju za estetiku i nadomjestak zuba kojeg nemaju, odnosno radije će kupiti neki novi uređaj ili novi auto, a svijest o vlastitom izgledu i oralnom zdravlju drže negdje po strani. Svrha ove akcije je da shvatimo da prevencija započinje s prvim zubićima, to jest sa šest mjeseci. Bitno je imati lijepe zube jer zdravlje zuba direktno odražava zdravlje cijelog organizma, kao što oči izražavaju ljepotu duše.“

- zaključila je zamjenica Kaleb.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr