14.07.2019.
Službena Petrinja
   259
Nitko nema ovakvu Filekijadu

Pod pokroviteljsvom Grada Petrinje i u organizaciji Poslovnih zona d.o.o., Turističke zajednice i tvrtke 3 B na Gradskom kupalištu održana je 1. petrinjska FILEKIJADA. U natjecateljskom dijelu fileke su kuhali prijavljene skupine i pojedinci, a prema ocjenjivačkom sudu najfinije fileke skuhali su ekipa iz KUDA Pokupljanka iz Bresta predvođeni majstorom, kuharom Darkom Hrnčevićem.

Petrinjska Zelena kuća za najuspješnije pripremila je poklon pakete u kojima su bili domaći proizvodi OPG-a i domaće radinosti.

Gradonačelnik Darinko Dumbović i Direktorica Poslovnih zona Jasmina Robinić uručili su nagrade najuspješnijima, a u sjajnom, veselom druženju brojne Petrinjce na kupalištu je zabavljao trio Frends.
Tijekom Filekijade gradonačelnik Darinko Dumbović nije krio zadovoljstvo prvom organizacijom te je istaknuo:

"Mi kao jedna mala, kvalitetna turistička destinacija, u ovom našem dnevnom boravku na našem kupalištu dajemo puno sadržaja, filekijada je mali doprinos tomu.
Mi se imam za što uhvatiti, imamo sinergiju ljepote Kupe, Petrinjčice i dragih ljudi koji uživaju u gurmanstvu i onda je to nešto što daje rezultate.

Ja se zahvaljujem svima koji su dali ogromni doprinos, najviše onima koji su se prijavili za kuhanje.

Ovo kupalište je puno i svakodnevno uz sve ponude koje imamo i nikada Petrinja nije imao bolju ponudu i želimo napraviti nešto što je važno, moramo još napraviti kamp centar gdje će onaj prolaznik koji dolazi u grad osjetiti čari mirise i okuse i gostoprimstvo petrinjsko koje se osjeća uvijek u zraku. Zato mi je drago da Petrinjci imaju taj vedar osmjeh za sve drage prijatelje i za sve koji su došli u naš grad. Naš petrinjski dnevni boravak na Kupalištu ima smisla i još jednom hvala svima."

- istaknuo je gradonačelnik Dumbović.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr