28.03.2019.
Službena Petrinja
   462
Obilazak radova na izgradnji vidikovca na Hrastovačkoj gori

Danas je na lokaciji Planinarskog doma „Matija Filjak“ održana uvodna konferencija prilikom koje je  gradonačelnik Darinko Dumbović s medijima obići radove na izgradnji  vidikovca na Hrastovačkoj gori (1RP6) KK.08.2.1.06.0001, naime  izvedeni su potrebni pripremni radovi  za montažu čelične konstrukcije, te je dana 25.03.2019. godine započela montaža iste. 

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović ističe kako mu je veliko zadovoljstvo sve skupa pozdraviti na Hrastovačkoj gori koja plijeni ovakvim obuhvatima kao što je ovaj danas te nastavlja:

„Posao koji je danas napravljen nas treba vratiti u prošlost, prošlost koja je bila bogata još davne 1864. godine kada su ovdje bili ljudi iz Austrougarske koji su rekla da nemaju GPS, ali da na neki način moraju snimati teren, tako da je Vidikovac jedan tradicionalna vrijednost gdje su mnoge generacije djece bili vezani i penjali se ovdje i gledali prekrasnu prirodu, a ta priroda nam mora biti u budućnosti partner.

Ovo je jedna nadgradnja turizma kao gospodarske grane i ovdje možemo imati jedan dobar sadržaj gdje ćemo se popeti i imati pogled sve do Zagreba. Vjerujem da ćemo rokove ispoštovati, koji su do kraja srpnja pa da uz naše prijatelje planinare budemo pripremljeni za Kestenijadu, obećavam da ćemo ovo završiti da tu napravimo jednu kvalitetnu Ketenijadu za sva društva i sve prijatelje grada Petrinje.“

– zaključio je gradonačelnik.

Na uvodnoj konferenciji prisustvovala je i Zlata Jajčinović, voditeljica projektnog tima koja ističe sljedeće:

„Svjedoci smo da je danas konačno krenula montaža čelične rekonstrukcije našeg budućeg Vidikovca. Ovo je jedna od faza provedbe projekta, a nakon što završi izgradnja slijedi ishođenje Uporabne dozvole i naš projekt će biti u tom trenutku završen.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr